Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Οταν τελειώνουν οι εκλογές...

«Πογκρόμ» απολύσεων εκτάκτου προσωπικού έχει εξαπολύσει η δημοτική αρχή Κορυδαλλού, η οποία, αφού ακολούθησε απαρέγκλιτα τη γνωστή, προεκλογική, «εκσυγχρονιστική» τακτική των εκβιασμών και των κούφιων υποσχέσεων για να κρατηθεί στη διοίκηση του δήμου, τώρα... «ευχαριστεί» για τη «συνεργασία» τους εργαζόμενους και τους «ανακοινώνει» τη λήξη των συμβάσεών τους!

Ηδη έχουν χάσει τις δουλιές τους 127 εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες του δήμου, ενώ σήμερα και μέχρι τέλος του χρόνου λήγουν και άλλες συμβάσεις. Ο δήμαρχος Στ. Χρήστου εξακολουθεί να «παίζει» με την αγωνία των εργαζομένων, αφού «διαβεβαιώνει» αρκετούς ότι... «παλεύει» το ζήτημα, με αποτέλεσμα πολλοί να δουλεύουν «εθελοντικά», ενώ έχουν ήδη απολυθεί! Την τακτική της... «εθελοντικής» εργασίας είχε ακολουθήσει και το διάστημα πριν τις εκλογές, κατά τα «πρότυπα» του ομοϊδεάτη του «εκσυγχρονιστή» και «γείτονα» στη Νίκαια, Β. Τράπαλη, ο οποίος ως γνωστόν «πληρώθηκε» με το «νόμισμα» της αγωνιστικής ψήφου από τους Κοκκινιώτες. Το χειρότερο είναι ότι η δημοτική αρχή χρωστά στους απολυμένους τρία και τέσσερα μηνιάτικα.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί είναι η εικόνα στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι αποτέλεσαν την «αιχμή» της προεκλογικής καμπάνιας του δημάρχου. Από τους περίπου 80 εργαζόμενους, μόλις οι 23 είναι μόνιμοι και από τους υπόλοιπους έχουν ήδη απολυθεί οι 17 και έπεται συνέχεια. Μεταξύ των απολυμένων είναι φυσικά και ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων, η έλλειψη των οποίων έχει ήδη γίνει αισθητή σε παιδιά και γονείς, αφού χωρίς αυτούς δεν «τρέχουν» παιδαγωγικά προγράμματα, ακυρώνοντας έτσι τη βασική διάσταση των παιδικών σταθμών, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε απλά «παιδοφυλάκια»! Οι ελλείψεις αυτές θα επηρεάσουν σαφέστατα και το μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα κληθεί να καλύψει «εκ των ενόντων» τις τεράστιες ανάγκες, εις βάρος βέβαια της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των δικαιωμάτων τους.

Εκτός από τις γνωστές προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα - ακόμα και σε χρονική απόσταση «αναπνοής» από τις εκλογές - ο δήμος διώχνει κόσμο που δούλευε μέσω των «περίφημων» Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, τα οποία αποτελούν το «όχημα» της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων στους δήμους. Οταν η «Δημοκρατική Ενότητα» Κορυδαλλού είχε καταψηφίσει πριν δυο χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ΤΣΑ ως «ταφόπλακα» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είχε κατηγορηθεί από τη δημοτική αρχή ότι δήθεν «δε θέλει να βρει δουλιά ο κόσμος»!

Θυμίζουμε ότι η κυβερνητική δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, ουδέποτε διεκδίκησε χρήματα από την κεντρική διοίκηση για τους παιδικούς σταθμούς, ούτε βέβαια τα χρήματα που αναλογούν στο δήμο από τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τώρα, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις επιλογές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ