Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ετοιμάζονται για τους αγώνες

Με εξορμήσεις ενημέρωσης, σε χωριά, δήμους και επαρχίες συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την οργάνωση και την επιτυχία των νέων αγροτικών αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Θεσσαλία. Ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή ξεκίνησε από την επαρχία Τυρνάβου, όπου την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη οι παγετόπληκτοι αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους, πολιορκώντας το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο και προχωρώντας σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας και σε κατάληψη κτιρίων υποκαταστημάτων των τραπεζών κι άλλων δημοσίων κτιρίων. Οι παγετόπληκτοι αγρότες, που διεκδικούν από την κυβέρνηση την καταβολή δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι προετοιμασίες για τους νέους αγώνες, εντείνονται και στο Νομό Καρδίτσας, όπου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αποφάσισε σειρά συγκεντρώσεων και συσκέψεων για την ενημέρωση των αγροτών και τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των αγροτών πραγματοποίησαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Ταμασίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Αχλαδιάς. Στη σύσκεψη, όπου μίλησε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΚ, συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι αρνητικές εξελίξεις για το βαμβάκι, η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και μια σειρά άλλες αντιδραστικές αποφάσεις που προωθούνται από την ΕΕ και την κυβέρνηση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Επισημάνθηκε, δε, ότι οι νέοι αγώνες πρέπει να στρέφονται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς αυτή δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, οδηγώντας σε μαζικό ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Β. Μόσχος, δήμαρχος Ταμασίου, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Τις επόμενες μέρες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των αγροτών στην Καρδίτσα θα γίνουν τη Δευτέρα στον Πάμισο και στα Σέλανα και την Τετάρτη στο Δήμο Παλαμά, όπου θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Φύλλου.

Ενημερωτικές εξορμήσεις για τους νέους αγροτικούς αγώνες πραγματοποιούνται και στο Νομό Λάρισας, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ