Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Υποφέρουν οι έμποροι

Σύσκεψη τη Δευτέρα το απόγευμα

Αργοσβήνει η αγορά στην επαρχία Φαρσάλων, εξαιτίας της έλλειψης αγοραστικής δύναμης, η πλειοψηφία της οποίας είναι αγρότες. Η μειωμένη κίνηση στην αγορά της επαρχίας έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων, την αδυναμία των εμπόρων να πληρώσουν γραμμάτια και επιταγές και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΤΕΒΕ. Η μοναδική ελπίδα τους, πλέον, για μια μικρή αύξηση του τζίρου τους βρίσκεται στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Βεβαίως, μια από τις βασικές αιτίες, στις οποίες οφείλεται η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι έμποροι της επαρχίας, είναι η συνεχής συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ιδιαίτερα, φέτος, που τα πράγματα έχουν χειροτερέψει ακόμα περισσότερο για τον αγροτικό κόσμο, όπως για τους βαμβακοπαραγωγούς, αλλά και για τους παραγωγούς κι άλλων αγροτικών προϊόντων.

Τα προβλήματα των εμπόρων των Φαρσάλων θα συζητηθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο Εμπορικός Σύλλογος, τη Δευτέρα, στις 8.15 μ.μ., στα γραφεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ