Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Επιμένει ο Χάιντερ

Τη Δευτέρα το βράδυ δήλωνε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρεία της επαρχίας της Καρινθίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της καθολικής ήττας του Κόμματος των Ελευθέρων στις εκλογές της Κυριακής (10% από 27% το 1999), προδιαγράφοντας κατ' αυτό τον τρόπο την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή. Χτες, το πρωί αποφάσισε να μην παραιτηθεί, διότι όπως είπε ο ίδιος, οι φίλοι του της τοπικής οργάνωσης της Καρινθίας τον «παρακάλεσαν να μείνει»... Ηταν μια ακόμη αναβολή της απόφασης του Χάιντερ, να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή.

Πλέον, με την ευκαιρία της παραμονής του, τα πιστά σε αυτόν κομματικά στελέχη ξεκίνησαν κιόλας εκστρατεία κατά «μετριοπαθών» στελεχών, προσπαθώντας να τους εξωθήσουν σε παραίτηση. Οπως όλα δείχνουν η πρώτη προτεραιότητα του Χάιντερ θα είναι να αποκτήσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κόμματός του και να σταματήσει τις εσωτερικές έριδες, οδηγώντας το κόμμα ακόμα πιο δεξιά...

Την ίδια ώρα, ο νικητής των εκλογών Βόλφγκανγκ Σιούσελ του Λαϊκού Κόμματος, έλαβε σήμερα από τον πρόεδρο της Αυστρίας Τόμας Κλέστιλ, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -γεγονός που μάλλον επισκιάστηκε από τις εξελίξεις στο Κόμμα των Ελευθέρων. Το Λαϊκό Κόμμα του Σιούσελ διαθέτει 79 από τις 183 της Ομοσπονδιακής Βουλής και θα χρειαστεί συνεταίρο, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, οπότε ενδέχεται να επαναληφθεί το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα συνεταιρισμού Λαϊκού Κόμματος και Ελευθέρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ