Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εν κρυπτώ

Τη στιγμή που η υπόθεση της «απελευθέρωσης» της ακτοπλοΐας «καίει» νησιώτες και ναυτεργάτες και, ήδη, το ένα νησί μετά το άλλο «σηκώνεται στο πόδι», για να αντικρούσει τις δραματικές συνέπειες, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, έχει ανοιχτές τις πόρτες του μόνο για τους εφοπλιστές και τους κομματάρχες του.

Ετσι, μετά τις απανωτές συναντήσεις που είχε μέχρι τώρα με τους ακτοπλόους εφοπλιστές, οι οποίες κατέληξαν στη συμφωνία για την παροχή νέων υπερπρονομίων, χτες συναντήθηκε στο Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος με βουλευτές, λέει, των νησιωτικών περιοχών της χώρας, για να συζητήσουν το θέμα: «Ελληνική Ακτοπλοΐα στο περιβάλλον της απελευθέρωσης των θαλάσσιων μεταφορών». Ομως, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης - βουλευτής και αυτός νησιωτικής περιοχής - δεν είχε ιδέα για τη συνάντηση! Ο υπουργός φρόντισε να αποκλείσει τον έναν και μοναδικό βουλευτή των νησιών, που αντιδρά στην «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δηλαδή την «απελευθέρωση» της εφοπλιστικής ασυδοσίας και αγωνίζεται μαζί με νησιώτες και ναυτεργάτες για τη σύσταση δημόσιου Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο οποίος, βέβαια, δε χωράει μέσα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αγνωστο παραμένει και το τι ειπώθηκε στη συνάντηση. Βουλευτές και υπουργός, αφού συνομίλησαν για 5 ώρες(!) και αφού έφαγαν και ήπιαν, το ...διέλυσαν χωρίς να βγάλουν άχνα, χωρίς έστω μια λιγόλογη ανακοίνωση για τα «μάτια του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ