Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τετράωρη στάση στα εμφιαλωμένα

Σε 4ωρη στάση εργασίας κατέρχεται το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρ. Ελλάδας, τη Δευτέρα 2 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί. Η διοίκηση του Συνδικάτου αποφάσισε τη στάση εργασίας για να καταδικαστούν οι προσπάθειες ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και να ξεσκεπαστούν «οι σκευωρίες και οι μεθοδεύσεις» της εργοδοσίας.

Τα βασικά αιτήματα της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι: Να σταματήσει η προκλητική και σκανδαλώδης ανισότητα μεταχείρισης στην εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν εργοδότες και εργαζόμενους, να σταματήσουν οι διώξεις με ψευδείς κατηγορίες κατά των στελεχών του Συνδικάτου και να συλληφθούν επιτέλους οι ένοχοι που αποπειράθηκαν κατ' επανάληψη να τρομοκρατήσουν και να δολοφονήσουν συνδικαλιστές του κλάδου.

Το Συνδικάτο απαιτεί επίσης να εφαρμόζεται η ΣΣΕ από όλους τους εργοδότες της Β. Ελλάδας, να καθιερωθεί το 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, να δώσει η κυβέρνηση τη διαχείριση του επικουρικού Ταμείου (ΤΕΑΠΟΖΟ) στους ασφαλισμένους και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΕΠ). Απαιτεί ακόμα να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός για τη δικαίωση των απολυμένων των Αφών Γεωργιάδη και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ