Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΕΤΑ
Αναζητείται κατοχύρωση

Τη δημιουργία εντυπώσεων περί καταβολής φιλότιμων προσπαθειών να προστατευτεί η ελληνική φέτα, επιχειρεί να επιδείξει πρώτα απ' όλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Κι ενώ στην ΕΕ τα κερδοσκοπικά συμφέροντα βορείων χωρών της Κοινότητας όπως η Δανία και προσφάτως κι από γαλλικής πλευράς, δεν αφήνουν τη φέτα να αγιάσει, το υπουργείο Γεωργίας επιχειρεί να καθησυχάσει διαλαλώντας πως «κερδίσαμε τη μάχη της φέτας, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται».

Χτες στο υπουργείο Γεωργίας έγινε μια σχετική σύσκεψη, απουσία των πραγματικών εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, την οποία ο αρμόδιος υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης χαρακτήρισε κάτι σαν προεόρτια σύστασης άλλης μιας διεπαγγελματικής οργάνωσης. Παράλληλα, ο υφυπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε πως όλοι οι συμμετέχοντες - βασικά οι εκπρόσωποι των εμποροβιομηχάνων και της ΠΑΣΕΓΕΣ - συμφώνησαν για ένα εθνικό σχέδιο δράσης που ως βασικούς στόχους θα έχει:

  • Το καθορισμό συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων ΠΟΠ - ΠΓΕ.
  • Εκστρατεία ενημέρωσης κτηνοτρόφων και μεταποιητών.
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων και σχεδιασμό συστήματος προβολής.

Καλά τυριά, δηλαδή.

Επιπλέον, ο υφυπουργός ανέφερε πως φέτα θα λέγεται μόνο το τυρί που θα παράγεται από 70% πρόβειο γάλα και 30% γίδινο και έδωσε επίσης στοιχεία ότι η παραγωγή φέτας ανέρχεται σε 130.000 τόνους και πως εισάγονται 65.000 τόνοι τυριών και εξάγονται 13.000 τόνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ