Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κλήθηκαν στην Τροχαία «δι' υπόθεσίν» τους!

Η κλήση σε απολογία αγροτών που μετείχαν σε κινητοποιήσεις, εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβερνητικής επιχείρησης τρομοκράτησης όσων επιμένουν να αγωνίζονται

Πλήθος Θεσσαλών αγροτών καλούνται, αυτές τις μέρες, στην Τροχαία κι ανακρίνονται για τη συμμετοχή τους στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Οι κλήσεις σε απολογία - προφανώς θα γίνονται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας - αφορούν, κυρίως, στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στα Τέμπη, που διήρκεσε από τις 28 Γενάρη μέχρι τις 9 Φλεβάρη του 2002, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις, όπως αυτή που πραγματοποίησαν στις 3 του περασμένου Σεπτέμβρη οι παγετόπληκτοι του Τυρνάβου.

Η κατηγορία είναι η γνωστή περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών», ενώ και τώρα - όπως και στις προηγούμενες διώξεις των αγροτών - παρατηρούνται πολλά «λάθη», καθώς οι κλήσεις αφορούν είτε σε πρόσωπα ή και σε μηχανήματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τις κινητοποιήσεις. Είναι π.χ. χαρακτηριστικό ότι ο Β. Σπυρόπουλος, έμπορος αγροτικών εφοδίων, κλήθηκε να καταθέσει ενώ ούτε «πέρασε» από τα Τέμπη, ενώ στον Χ. Αρχοντή, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κατά την κατάθεσή του, του ειπώθηκε ότι έκλεισε το δρόμο με τρακτέρ, το οποίο δεν είναι δικό του.

Νέα επιχείρηση διώξεων

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι αρχίζει μια νέα επιχείρηση μαζικών διώξεων της αγωνιζόμενης αγροτιάς, την οποία - προφανώς - έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, με στόχο να τρομοκρατηθούν οι αγρότες και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η επιχείρηση αυτή - εκτός των άλλων - δείχνει και το κατά πόσο είναι ειλικρινείς όσοι υποστηρίζουν ότι μετά το «φούμο» που πήρε από τους αγρότες στις πρόσφατες τοπικές εκλογές «η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε μυαλά» και δεν επιτίθεται τώρα στους αγρότες.

Δείχνει, επίσης, ότι δεν αποτελεί παρά συνέχιση της κοροϊδίας σε βάρος του αγροτικού κόσμου ο ισχυρισμός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους αγρότες, επικαλούμενη κάποια «ψίχουλα» που πήραν οι βαμβακοπαραγωγοί και οι παγετόπληκτοι του Τυρνάβου. Διότι, όλοι αντιλαμβάνονται ότι μια κυβέρνηση που «στήνει» διώξεις σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς, δεν μπορεί να εμφανίζεται σαν φιλοαγροτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ