Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Στις λαϊκές την ψάχνουν, από τις ασφαλιστικές έρχεται...

Αυξήσεις της τάξης του 10% ετοιμάζονται ν' ανακοινώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες

Στις λαϊκές αγορές ψάχνει να βρει την ακρίβεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου! Και αφού δεν τη βρίσκει - μια που η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια πόρρω απέχει από τις λαϊκές αγορές - πανηγυρίζει ότι έχει επιτύχει στο έργο της κυβέρνησης! Ετσι λοιπόν χτες ο Χρ. Θεοδώρου, σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά στον Αγιο Παύλο και διαπίστωσε το φοβερό (σ.σ. μάλλον δε θα πρέπει να είχε ξαναπάει σε λαϊκή) ότι οι τιμές διαφέρουν από πάγκο σε πάγκο!

Οι διαπιστώσεις αυτές - σύμφωνα με τον ίδιο - γίνονται εδώ και 13 μήνες που είναι αυτός υφυπουργός. Προφανώς, ο ίδιος είτε δεν έχει πληροφορηθεί τις πηγές της ακρίβειας, είτε εντελώς αποπροσανατολιστικά μεταφέρει το πρόβλημα αλλού, για να αφήσει στην ησυχία τους τους κερδοσκόπους να λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα. Ηδη προχτές δημοσιεύτηκε η εξαμηνιαία έκθεση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομιών, κατά την οποία η έξαρση της ακρίβειας αποδίδεται στον «ολιγοπωλιακό χαρακτήρα με τον οποίο είναι δομημένος ο τομέας των υπηρεσιών» (υγεία, παιδεία, τράπεζες, ασφάλειες κ.ο.κ.). Δηλαδή αποδεικνύεται ότι η περιβόητη απελευθέρωση των αγορών οδηγεί σε ιδιωτικά μονοπώλια.

Ετσι την ίδια στιγμή που ο υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωνε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών δήλωναν ότι θα προχωρούν κατά το δοκούν σε αυξήσεις των ασφαλίστρων για να αντεπεξέλθουν στις «δυσμενείς» οικονομικές συγκυρίες. Είπαν μάλιστα ότι προσανατολίζονται να περνούν τις αυξήσεις σε μικρότερα ποσοστά, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, ώστε να γίνονται λιγότερο... αισθητές στους ασφαλισμένους! Για την ερχόμενη χρονιά τα ασφάλιστρα θα είναι ακριβότερα τουλάχιστον κατά 10%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ