Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους

Αποφασίστηκε χτες σειρά κινητοποιήσεων και άλλες πρωτοβουλίες που χρονικά θα εξελίσσονται παράλληλα με την ελληνική προεδρία στην ΕΕ

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ως οφείλει και πρέπει, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων που επιβάλλεται να αναπτυχθούν στο διάστημα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Οι ίδιες οι προτεραιότητες που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για το επόμενο εξάμηνο επιβάλλουν την ανάπτυξη αγώνων που θα θέτουν στο στόχαστρό τους το σύνολο της πολιτικής που προωθούν οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και η οποία επιχειρείται να ξεπεραστεί με παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Ρέππα για την προώθηση της ευελιξίας, καθώς και η ατζέντα για την εναρμόνιση των ασφαλιστικών συστημάτων).

Σε συμφωνία μ' αυτή τη βασική εκτίμηση η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συζήτησε χτες και αποφάσισε ένα πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι οποίες θα εξελίσσονται παράλληλα με την ελληνική προεδρία και θα κορυφωθούν στο τριήμερο (21-24 Ιούνη του 2003) της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Ως πρώτη κινητοποίηση ορίστηκε αυτή που θα γίνει με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας στις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο. Μία μέρα πριν, στις 23 Γενάρη, το ΠΑΜΕ οργανώνει στην Αθήνα ημερίδα με θέμα τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και συνδικαλιστές από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα που συνεργάζονται με το ΠΑΜΕ. Για τις 24 του Γενάρη αποφασίστηκε να γίνει μεγάλο συλλαλητήριο στο Ναύπλιο και στην κατεύθυνση αυτή παίρνονται ήδη τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα.

Η Γραμματεία αποφάσισε ότι το ΠΑΜΕ θα παρέμβει αγωνιστικά σε όλες μία προς μία τις συνόδους υπουργών που θα γίνουν στη διάρκεια του εξαμήνου. Σαν τέτοιες προγραμματίζονται ήδη η παρέμβαση στη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας στην Αθήνα, την 1η Μάρτη και αυτήν για τη μεταναστευτική πολιτική που θα γίνει στη Βέροια στις 28 Μάρτη.

Επίσης δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζονται για να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες στις 21 Μάρτη στη διάρκεια Συνόδου Κορυφής που έχει αντικείμενο τα εργασιακά.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε καθαρό ότι το ΠΑΜΕ μπορεί και επιβάλλεται να δώσει τον τόνο στις κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με διάφορα άλλα σχήματα, που είναι ήδη πολλαπλώς εκτεθειμένα ως σχήματα που έχουν και συνεχίζουν να συναινούν στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από το Συντονιστικό των Σωματείων και Συνδικαλιστών της Αθήνας συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο που έχει προκηρυχτεί για μεθαύριο Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στα Προπύλαια, σε μια παράλληλη δράση με τις εκδηλώσεις που θα γίνονται την ίδια ώρα στην Κοπεγχάγη, όπου και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ