Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Δύο κόμματα μια ψυχή

Πρωινός καφές. Καθημερινή ρουτίνα. Ο Αποστόλης ξεζουμίζει την εφημερίδα, την αφήνει στο τραπέζι και σε λίγο αρχίζουν οι λοξές ματιές, τα ξεφυσήματα και στην ανάγκη και μικροαναστεναγμοί. Σημάδι ότι θέλει να μιλήσει, αλλά περιμένει να τον ρωτήσουνε. Θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός για να κάνεις πως δεν τον προσέχεις. Τον ρώτησα: «Τι τρέχει Αποστόλη;» Δε χρειαστήκανε περισσότερα για ν' αρχίσει ο Αποστόλης να μιλάει και να μην τον σταματάει τίποτα. «Τι να τρέχει; Δε διαβάζεις εφημερίδα; Δε διαβάζεις τα γκάλοπ; Διαβάζεις πώς τα εξηγούν; Διαβάζεις πώς εξηγούν την προτίμηση του κόσμου για τη ΝΔ με 6-7 μονάδες παραπάνω, αλλά προτιμούν τον Σημίτη για πρωθυπουργό»; Τον είδα που έχει ξεθυμάνει λίγο και τον διέκοψα «και βέβαια τα διαβάζω, την ίδια εφημερίδα διαβάζουμε». Ο Αποστόλης χαμογέλασε, είχε ηρεμήσει. «Το ξέρεις ότι δεν τα λέω για σένα, αλλά άσε με να τελειώσω. Που λες, γίνεται ανάλυση πάνω σε ανάλυση, γιατί αυτές οι διαφορές, και γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Και διαφωνίες και κοντραρίσματα για την προσωπικότητα του Σημίτη που στα μεγάλα έργα όπως Κυπριακό! Τρομοκρατία! Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας! Οι Ολυμπιακοί! Τα Ιμια! Τώρα μπορεί να πετύχει... και την ετεροδικία. Και μια λεπτομέρεια, που αυξάνει το μεγαλείο αυτού του μεγάλου έργου, είναι που ο αρχικός προϋπολογισμός των 750 δισεκατομμυρίων τετραπλασιάστηκε κι έγινε 3 τρισ. Ποσό που θα το πληρώνει ο λαός για πολλά πολλά χρόνια. Τώρα ήρθε και η μεγάλη επιτυχία με τον τέως. Οπως ξέρουμε ο Κωνσταντίνος Πειναλέων δέχτηκε μεγαλόψυχα το ευτελές ποσόν των 4,6 δισ. Μ' αυτές τις επιτυχίες λοιπόν βγαίνει πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης.

Αλλά το επιτελείο του δεν τα κατάφερε καλά με τα «μικρά» έργα. Οπως ανεργία. Χαρά στο πράγμα θα μου πεις, αφού κι αυτοί που δουλεύουν δε τα φέρνουν βόλτα, έτσι που ακρίβυναν όλα, από ντομάτες ως καλτσοδέτες. Ευτυχώς αυτό το ανέλαβε προσωπικά και το έλυσε ο κ. Τσοχατζόπουλος που βεβαίωσε αυτούς που δε μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν τις γιορτές ότι δεν υπάρχει καμιά ακρίβεια κι ότι είναι ντροπή... να διαδίδουν τέτοια ψεύδη. Οσο για τα πολύ ασήμαντα πράγματα όπως Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν. Ετσι εξηγούν το ανέβασμα του Σημίτη και την πτώση του ΠΑΣΟΚ.

Ξέρεις, όταν ανοίγω την τηλεόραση και μιλάει ο κ. Σημίτης ή ο κ. Καραμανλής, ντρέπομαι, γιατί κάθε φορά που σηκώνουν το κεφάλι τους από το κείμενο και κοιτάνε μπροστά, νομίζω ότι κοιτάζουν εμένα και μου λένε: «Είσαι πολύ βλάκας. Δεν το ξέρεις ότι αύριο μπορούμε να πούμε τ' αντίθετα; Δεν κατάλαβες πως και τα δύο κόμματα δουλεύουμε για την ίδια εταιρία που λέγεται ΚΕΦΑΛΑΙΟ; Που θέλει τους μισούς υπαλλήλους να κυβερνούν και τους άλλους μισούς εφεδρικούς; Δυο κόμματα μία ψυχή. Ο δικομματισμός είναι απαραίτητος στην εταιρία, και τα γκάλοπ βοηθάνε στη σύγχυση και στην απόσπαση της προσοχής του λαού στο τίποτα. Εχω δίκιο να αγανακτώ;». «Εχεις δίκιο ν' αγανακτείς. Αποστόλη, και μόνο βλάκας δεν είσαι. Αλλά αφού παρακολουθείς τις λαϊκές εκδηλώσεις, τη λαϊκή αντίσταση, τη συνδικαλιστική δράση, τον Απελευθερωτικό αγώνα, τις θυσίες και τον ηρωισμό του λαού, θα δεις ότι δεν είσαι και ο μόνος έξυπνος».

Αντε γεια.


του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ