Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΟΤ
Ιδιωτικοποιούνται ακίνητα και εκπαίδευση

Ο Δ. Τσιόγκας κατήγγειλε ότι με νομοσχέδιο ξεπουλιούνται ακόμα και τα λιμάνια και τα ορεινά καταφύγια

Ενα ακόμα βήμα στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας γίνεται με το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις τουριστικών θεμάτων που συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Με αυτό ιδιωτικοποιείται η εταιρία «Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ», ενώ τα ακίνητα που της ανήκουν θα εξαιρούνται από τους όποιους περιορισμούς ισχύουν για την προστασία του αιγιαλού. Με τις διατάξεις του επίσης ιδιωτικοποιείται ακόμα και η εκπαίδευση των τουριστικών επαγγελμάτων.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις συγκεκριμένες διατάξεις, ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση πάει να ξεπουλήσει - και υπάρχει μεγάλο φαγοπότι - «και τα λιμάνια και τα καζίνο και τα ορεινά καταφύγια». Τόνισε ότι δίνονται στους ιδιώτες και τα τουριστικά ακίνητα, ενώ είπε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει σοβαρές αλλαγές σε αρνητική κατεύθυνση.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης, είπε ότι θεσπίζονται εκεί δίδακτρα φοίτησης και εξέταστρα, καθώς και πληρωμή των υπόλοιπων παρεχόμενων στους φοιτητές υπηρεσιών. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατηγοριοποίηση της τουριστικής εκπαίδευσης και πρότεινε όλο το εκπαιδευτικό έργο για τον τουρισμό να είναι ενταγμένο μέσα στη δημόσια εκπαίδευση και να είναι δωρεάν. Συγκεκριμένα πρότεινε να «υπάρχουν σχολές τουριστικών επαγγελμάτων ενταγμένες στο εκπαιδευτικό σύστημα με διάφορες ειδικότητες στις οποίες δεν απαιτείται πτυχίο ΤΕΙ και ανωτατοποίηση για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Οσο δε για τις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στον τουρισμό ζήτησε σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και 35ωρο, γιατί στο χώρο πέρα από την αστραφτερή βιτρίνα επικρατεί μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς.

Οι ρυθμίσεις για την εξαίρεση της προστασίας του αιγιαλού συνάντησαν την αντίδραση ακόμα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Κτενάς, Παπανικόλας), ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι ο αιγιαλός δεν παραχωρείται σε ιδιώτες, αλλά απλώς η Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα (η οποία όμως ιδιωτικοποιείται) θα τον εκμεταλλεύεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα 43 Σωματεία που υπογράφουν το υπόμνημα (2020-04-11 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (2015-05-08 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για τις ρυθμίσεις σχετικά με τον αιγιαλό (2014-07-31 00:00:00.0)
Στο «σφυρί»... (2002-12-12 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποιούνται ακίνητα και εκπαίδευση (2002-12-11 00:00:00.0)
Ξεπουλάνε τις σχολές στους μεγαλοξενοδόχους (2002-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ