Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο «σφυρί»...

«Το οικόπεδον "Η ωραία Ελλάς" έχει βγει στο ξεπούλημα» γράφαμε χτες, με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Οικονομίας στο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας». Κι επειδή, κάποιοι μπορεί να πουν, ότι είμαστε υπερβολικοί, σας αναφέρουμε κι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Τις μέρες αυτές, λοιπόν, στη Βουλή συζητείται ένα νομοσχέδιο, το οποίο -εκτός άλλων- ιδιωτικοποιεί την Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ ΑΕ). Ιδιωτικοποιεί, δηλαδή, την τεράστια περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αφού αυτή ανήκει στην ΕΤΑ ΑΕ. Με άλλα λόγια, βγαίνουν στο «σφυρί» ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πλαζ, μαρίνες, ορεινά καταφύγια, τουριστικές εκτάσεις - φιλέτα, κλπ., κλπ., σε όλη τη χώρα. Και όχι μόνο βγαίνουν στο «σφυρί», αλλά συνοδεύονται και από «προίκα». Με το ίδιο νομοσχέδιο, τα ακίνητα της ΕΤΑ ΑΕ -άρα, οι αυριανοί ιδιοκτήτες τους- θα εξαιρούνται από τους όποιους περιορισμούς ισχύουν για την προστασία του αιγιαλού.

Ο κατάλογος του ξεπουλήματος, βέβαια, δεν τελειώνει εδώ. Το ίδιο νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση των τουριστικών επαγγελμάτων, ενώ περιέχει σωρεία διατάξεων -ακόμη και φωτογραφικών- οι οποίες παραδίδουν τις ακρογιαλιές (κυρίως τις ακτές του Σαρωνικού) στους μεγαλοξενοδόχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ