Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Η πένα του «Οίστρου»

Ενας νηφάλιος και αγωνιστής της μαχόμενης δημοσιογραφικής οικογένειας, ο Τάσος Αυγερινός, αποφάσισε μετά από 28 χρόνια συνεισφοράς του στο «Ριζοσπάστη» να... συνεχίσει χωρίς αμοιβή, ως ένας ακόμη «παλιός» που εμπνέει με το ήθος, τη συνέπεια και τη σάτιρα των στίχων του.

Ενας «οίστρος» που τσιμπάει, που καυτηριάζει, που καταγγέλλει. Κάτι που προϋποθέτει τον άλλο 'κείνο οίστρο της έμπνευσης, χωρίς... οιστρογόνα. Στο πνεύμα αυτό και στη νέα φάση, η στήλη του αφιερώνει μια αυτοσχέδια μαντινάδα:

Ο Τάσος μας στη σύνταξη

κι όμως κοντά μας μένει,

ως «οίστρος» αγωνιστικός

πάντα θα επιμένει.

Βρεθήκαμε με τον Τάσο στο ΔΣ του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, όχι για να μεταβληθούμε σε «δικαστές» συναδέλφων, αλλά για να αναδείξουμε την ανάγκη συμμόρφωσης προς το δημοσιογραφικό κώδικα που εμείς διαμορφώσαμε και ψήφισε το Σώμα. Επιβάλλοντας και τις καταστατικές εκείνες κυρώσεις, σε όσους, στο παρελθόν, αλλά και σήμερα αποκαλώ «βαποράκια της παραπληροφόρησης».

Στοχαστικός ο Τάσος Αυγερινός, μειλίχιος και πράος, όπως τον γνωρίζουμε, «δίκασε με κρίσιν αγαθού ανδρός», συμβάλλοντας και στην ποιοτική αναβάθμιση του Πειθαρχικού μας Συμβουλίου.

Γνωρίζαμε ότι ο συνάδελφος δεν αντέχει τις φιλοφρονήσεις. Δεν μπορεί όμως, ν' αρνηθεί τα λόγια που αντιστοιχούν στην ακεραιότητα του δημοσιογράφου, στοιχείο πολύτιμο στους καιρούς μας.

Οσοι υπηρετούμε την έντιμη πληροφόρηση όχι μόνον ως επάγγελμα και λειτούργημα, αλλά και ως αγωνιστικό χρέος, αισθανθήκαμε την τιμή που του έγινε, στο χώρο της συνεισφοράς του, ως τιμή προς την οικογένεια του «Ριζοσπάστη», αυτές τις μέρες, μάλιστα, που κυκλοφόρησε το ιστορικό του λεύκωμα με ανάτυπα των φύλλων κατά την ηρωική περίοδο 1941-'45.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ