Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στόχος να διατηρηθεί στην πρώτη θέση

Το γάντι, σε οποιαδήποτε οργάνωση αισθάνεται ικανή να αναμετρηθεί με τους περσινούς νικητές και φετινούς προπορευόμενους της Δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, πετάει -στα πλαίσια της άμιλλας φυσικά- η ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου, μέσω του μέλους του Γραφείου Περιοχής και Οικονομικού Υπεύθυνου, Νίκου Διασάκου.

Ο Ν. Διασάκος, σε μια μικρή συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ρ», μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η ΚΟ προετοίμασε την Οικονομική Εξόρμηση και πώς δουλεύει στην πράξη, για να έχει αυτά τα αποτελέσματα επισημαίνοντας πως η «ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου έχει την πείρα από την περσινή οικονομική εξόρμηση, όπου είχαμε υπερκαλύψει το πλάνο μας και είχαμε έρθει πρώτη στην άμιλλα που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Φέτος, το πλάνο μας είναι μεγαλύτερο, όμως και πάλι ξεκινήσαμε καλά. Είμαστε πάλι πρώτοι, έχοντας καλύψει πάνω από 40% του πλάνου μας».

Η επιτυχία αυτή, σημειώνει το στέλεχος του Κόμματος, «οφείλεται στην έγκαιρη προετοιμασία της ΚΟ και στο σταθερό καθημερινό έλεγχο της οικονομικής εξόρμησης. Ενα μήνα πριν την επίσημη έναρξη της οικονομικής εξόρμησης είχε συζητηθεί το θέμα στα καθοδηγητικά όργανα και μέσα στο Νοέμβρη είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση στην πλειοψηφία των ΚΟΒ.

Οπου κουβεντιάσαμε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του κόμματος, αλλά και για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, τα κομματικά μέλη ανταποκρίθηκαν, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά και με αυξημένα πλάνα για δουλιά προς τα έξω. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα πλάνα που έβαζαν τα Νομαρχιακά Γραφεία από τις ίδιες της ΚΟΒ.

Από την άλλη μεριά, όπου βγαίνουνε ανοιχτά και θαρρετά, οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται, ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει και μάχεται για τα συμφέροντά τους».


Στη συνέχεια ανέφερε μια χαρακτηριστική περίπτωση κάποιας συντρόφισσας, η οποία, ενώ είχε δισταγμό για το πλάνο της στην κουβέντα που έγινε στην ΚΟΒ της, σήμερα έχει φτάσει στο 300% της κάλυψής του!

«Αλλά -επισήμανε ταυτόχρονα- δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν ΚΟΒ που δεν έχουν κουβεντιάσει ακόμα για την οικονομική εξόρμηση και σύντροφοι που ακόμα δεν έχουν δουλέψει. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει ότι έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες».

«Είμαστε αισιόδοξοι -κατέληξε ο Ν. Διασάκος- ότι θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας και πάλι, με την προϋπόθεση ότι:

  • Θα πάρουμε όλα εκείνα τα διορθωτικά μέτρα που χρειάζονται.
  • Θα αξιοποιήσουμε όλους τους συντρόφους, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος. Θετική είναι η πείρα της ΚΟ από την αξιοποίηση, τον εφοδιασμό με κουπόνια των οπαδών του Κόμματος.
  • Θα φτάσουμε στον κόσμο που ήρθαμε σε επαφή το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες και ιδιαίτερα στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.
  • Θα συνεχίσουμε τον καθημερινό έλεγχο για την πορεία της οικονομικής εξόρμησης χωρίς καμία επανάπαυση.
  • Θα αξιοποιήσουμε τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις του Κόμματος, των κινημάτων, τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ