Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Διαδηλώσεις σε Πάτρα - Πύργο

Τη δική τους απάντηση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ αλλά και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα αντεργατικά μέτρα που αναμένεται να δρομολογηθούν - σήμερα και αύριο - στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, έδωσαν εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι, στην Πάτρα, χτες το βράδυ.

Ο κόσμος που, παρά το δριμύ ψύχος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, του ΠΑΜΕ, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και της Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Πάτρας, διαδήλωσε δυναμικά την αντίθεσή του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα, «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Το σχέδιο Ανάν να επιστραφεί, Κύπρος ενιαία και ανεξάρτητη».

Λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου έγινε η συγκέντρωση, μίλησαν ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας και στέλεχος της ΠΑΣΥ, Αλέκος Θανόπουλος, καθώς και ο Αντρέας Παπανικήτας, εκ μέρους της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ο οποίος, αφού αποκάλυψε το μέγεθος της αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Και η λύση υπάρχει. Είναι η συσπείρωση και η πάλη όλων των αντιμονοπωλιακών-αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Επίσης, χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Πύργο, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Πύργου Γιώτα Μπελεγρή και διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ