Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενταξη «πάση θυσία»...

Κοινή πορεία πλεύσης με την κυβέρνηση έχει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία στηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ «πάση θυσία», δηλαδή και με την αποδοχή του «σχεδίου Ανάν». Παρόλο που η ΝΔ, όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπός της, εκτιμά ότι οι αλλαγές που έγιναν στο αναθεωρημένο «σχέδιο Ανάν» είναι οριακές και παραμένουν οι μεγάλες αδυναμίες του αρχικού σχεδίου, που αναφέρονται στη λειτουργικότητα και στο κοινοτικό κεκτημένο και οι οποίες το χαρακτηρίζουν ως επώδυνο συμβιβασμό», ωστόσο θεωρεί ότι η αποδοχή του σχεδίου του ΓΓ του ΟΗΕ είναι το αναπόφευκτο τίμημα για την ένταξη της Κύπρου. Αποφεύγει όμως να το εκφράσει ευθέως και περιορίζεται στην υποστήριξη της «καθαρής» ένταξης: «Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ επιμένει στην άμεση ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Την άποψη ότι η αποδοχή του «σχεδίου Ανάν» είναι το τίμημα για την ένταξη της Κύπρου εξέφρασε και ο βουλευτής Μιχ. Λιάπης. «Τελικά η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ και το πιθανότερο σενάριο είναι και να βρεθεί αυτή η συμβιβαστική φόρμουλα "επίλυσης" του Κυπριακού, διότι θα είναι τελικά ένα βαρύ τίμημα που θα πληρώσει η Κύπρος στο να ενταχθεί, είναι ένα τίμημα ενός επώδυνου συμβιβασμού», είπε στο «Φλας». Επισήμανε ακόμα ότι «οι Ελληνοκύπριοι θα αποφασίσουν για το "σχέδιο Ανάν" κάτω από μία και μόνο λογική, ότι "θέλουμε πάση θυσία και με κάθε τίμημα να μπούμε στην ΕΕ"».

Ο Κ. Καραμανλής βρίσκεται από χθες στην Κοπεγχάγη για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ