Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
«Επιστρατεύει» τους απόδημους επιχειρηματίες

«Επιστρατεύουν» τώρα, στα πλαίσια του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), και τους απόδημους επιχειρηματίες για την προώθηση του επενδυτικού ρόλου των ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Σκοπός του Διεθνούς Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Προγράμματος του ΣΑΕ, που παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΑΕ Ανδρέας Αθενς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Μαγκριώτης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης είναι, όπως τον προσδιόρισε ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, «να κάνει πραγματικότητα το μύθο της ομογένειάς μας, που έχει στους κόλπους της πολλούς, μεγάλους και επιτυχημένους επιχειρηματίες...».

Από την πλευρά του ο Α. Αθενς υπήρξε επίσης πολύ αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της νέας αυτής επιχείρησης. «Θέλουμε», είπε, «να συνδέσουμε το δυναμικό των ομογενών επιχειρηματιών και να το κατευθύνουμε σε μια φυσική πορεία στα πλαίσια του Οικουμενικού Ελληνισμού».

Το κουμπί της όλης υπόθεσης είναι να πειστούν οι ομογενείς επιχειρηματίες να συνεργαστούν στους τομείς των ανταλλαγών και των επενδύσεων με τις ελληνικές επιχειρήσεις, στην προσπάθεια των τελευταίων να καρπωθούν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο της λείας που προσφέρουν οι οικονομίες και οι αγορές των βαλκανικών και παρευξείνιων χωρών.

Και η προσπάθεια αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης από τη σύσταση του ΣΑΕ και με τον τρόπο που αυτή τελικά επιτεύχθηκε, ότι, όπως είχαν καταγγείλει το ΚΚΕ και πολλές κοινότητες μεταναστών, που πολλές απ' αυτές αποκλείστηκαν από το ΣΑΕ, σκοπός του Συμβουλίου αυτού δεν ήταν να συνενώσει τον απόδημο Ελληνισμό στην προσπάθεια να λυθούν σοβαρά προβλήματα των μεταναστών, αλλά να ενσωματώσει τις δυνάμεις των απόδημων στους κεντρικούς πολιτικούς - οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης.

Η μέχρι τώρα πορεία της λειτουργίας του ΣΑΕ και ο νέος σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι το ΣΑΕ στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας, ένα εργαλείο για την υλοποίηση στόχων που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις πραγματικές ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού ή με την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών και την προώθηση λύσεων στα πιεστικά προβλήματα των απόδημων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ