Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΛΑΡΙΣΑ
«Να δυναμώσουμε την πάλη μας»

Την απόφασή τους να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στη νέα επίθεση που προετοιμάζουν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διαμήνυσαν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες, συμμετέχοντας στη χτεσινή παλλαϊκή αγωνιστική συγκέντρωση, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΝΛ), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΛ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων. Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, τα νέα ιμπεριαλιστικά μέτρα, τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζονται στη Σύνοδο Κορυφής και ο νέος ταξικός προϋπολογισμός.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ, τόνισε ότι με πίστη στη δύναμη του λαϊκού κινήματος, που σίγουρα θα μεγαλώσει, θ' ανατραπεί αυτή η κατάσταση και θ' ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη κοινωνία.

Μιλώντας ο Γ. Σακοράφας, μέλος της διοίκησης της ΕΟΑΣΝΛ, τόνισε: «Λεφτά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους βιομηχάνους και τους μεγάλους κατασκευαστές έχει ο προϋπολογισμός, αλλά για τους αγρότες, τους εργάτες, δεν έχει. Λεφτά για να συντηρούν εκστρατευτικά σώματα του ΝΑΤΟ έχουν, για δωρεάν Παιδεία δεν έχει. Ετσι μοιράζουν τα χρήματα που μαζεύουν από τον ιδρώτα το δικό μας γι' αυτό πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας».

Για το χρέος των περήφανων γηρατειών να εντείνουν τον αγώνα τους, μαζί με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, μίλησε ο Δ. Γιαννούκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μίλησε ο Β. Ζωγράφος τονίζοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι προσαρμοσμένος στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και ότι απαιτούνται ρήξεις και συγκρούσεις.

  • Σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης κατά των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, αλλά και για τη διεκδίκηση λύσεων των λαϊκών προβλημάτων, πραγματοποιούν αύριο, στις 7 μ.μ. και οι φορείς της Καρδίτσας. Επίσης, πανεξόρμηση ενημέρωσης για τα μέτρα που σχεδιάζονται στη Σύνοδο Κορυφής διοργανώνει σήμερα στο εμπορικό κέντρο του Βόλου η Επιτροπή Μαγνησίας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ