Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Ο κόσμος ανταποκρίνεται...

Η Οικονομική Εξόρμηση προχωράει και οι Οργανώσεις φαίνεται πως έχουν μπει στη μάχη για τα καλά. Για την εμπειρία της οικονομικής δουλιάς και τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μιλάει στο «Ρ» ο Κώστας Δρόσος, γραμματέας Οργάνωσης της Αχτίδας Μεσολογγίου της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

«Εκείνο που βγαίνει από την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, εξηγεί ο Κ. Δρόσος, είναι ότι ο κόσμος, όπου και αν απευθυνθήκαμε, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Κόμματος για οικονομική ενίσχυση, παρά τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Από την εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι Οργανώσεις της Αχτίδας Μεσολογγίου ανταπόκριση δείχνουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όταν τους λέμε ότι η όποια συνδρομή τους προς το ΚΚΕ λειτουργεί "ανταποδοτικά". Δηλαδή, τους εξηγούμε ότι ενισχύοντας τον αγώνα του ΚΚΕ ενισχύουν την πάλη για την επίλυση των δικών τους προβλημάτων.

Η περιοχή ευθύνης της Αχτίδας Μεσολογγίου, δηλαδή το ανατολικό τμήμα του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας, είναι κυρίως αγροτική περιοχή, δηλαδή ζουν και εργάζονται ελαιοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί, βαμβακοπαραγωγοί, ψαράδες. Αυτά τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και έχουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, που τους κάνουν να μην μπορούν να ενισχύσουν όσο θα θέλανε το Κόμμα και γι' αυτό είμαστε μαζί τους... κάπως ελαστικοί, δε ζητάμε πολλά, ό,τι μπορούν... Το ίδιο, αναλογικά, ισχύει και για τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι με το νέο φορολογικό βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Οσο για τη δουλιά στις Κομματικές Οργανώσεις ο γραμματέας της Αχτίδας Μεσολογγίου, αφού υπενθυμίσει για την προετοιμασία και το σχεδιασμό που έγινε με συνελεύσεις κλπ. στις ΚΟΒ, θα πει: «Οργανώσαμε, επίσης, στην αρχή τέσσερις συσκέψεις στους Δήμους Οινιαδών, Αιτωλικού, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, με θέμα τα αποτελέσματα των εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουμε και την οικονομική και πολιτική σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης. Αυτή τη στιγμή έχουμε Οργανώσεις πρωτοπόρες που έχουν ξεπεράσει το 50% του πλάνου τους, με πρώτη την ΚΟΒ Ευηνοχωρίου, που έχει καλύψει το 80%, αλλά έχουμε και Οργανώσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρές αδυναμίες να μπουν στη μάχη. Δυσκολίες έχουμε όπου οι σύντροφοι δεν κατανοούν τη σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης, η οποία δεν είναι μόνον το μάζεμα των χρημάτων αλλά και η πολιτική της σημασία, αλλά και σε Οργανώσεις που είναι γεωγραφικά απομακρυσμένες και είναι δύσκολη η επικοινωνία.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σάββατο στις 14/12/2002 η Αχτίδα οργανώνει συνεστίαση προς τιμήν των 84 χρόνων του Κόμματός μας στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου, στις 8 μ.μ., όπου θα γίνει και λαχειοφόρος, με δώρα που προσφέρουν στο ΚΚΕ έμποροι της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ