Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

«ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, όχι πολυδιασπάσεις των πτυχίων, όχι στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων». Μ' αυτό το τρίπτυχο διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα οι μαθητές των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου και Ναυπλίου μαζί με καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους των σχολών, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΤ, το οποίο συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σύμφωνα με τους σπουδαστές θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τους αποφοίτους και συνολικά για το καθεστώς των σχολών τους. Ανάμεσα σ' αυτές θα είναι η επιβολή διδάκτρων και ενοικίου στις Εστίες τους, η κατάργηση του επιδόματος για το πτυχίο τους και ο κατακερματισμός τους σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στις 11 χτες το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης όπου υπάγονται οι σχολές τους, και πρώτος σταθμός της πορείας τους ήταν το υφυπουργείο Τουρισμού. Εκεί συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υφυπουργού, Δ. Γεωργακόπουλου, και του παρέδωσαν τις αποφάσεις με τα αιτήματά τους. Εκείνος, μη όντας αρμόδιος για να τους απαντήσει, είπε γενικά ότι θα τα μεταβιβάσει στον υφυπουργό και έσπευσε να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο ως συμβατό με τις αποφάσεις της ΕΕ για τον τουρισμό.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είπαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ από το κυβερνών κόμμα δε βρέθηκε κανείς να ακούσει τα αιτήματά τους.

Οι σπουδαστές της σχολής της Αναβύσσου θα πραγματοποιήσουν μέσα στη βδομάδα νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, είναι αποφασισμένοι να ξανακατέβουν σε πορεία και προσανατολίζονται σε πανελλαδική συνάντηση με τους μαθητές και των άλλων αντίστοιχων σχολών της χώρας, που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κοινά αιτήματα. Συγκεκριμένα, σε αποχές από τα μαθήματά τους και καταλήψεις έχουν ήδη προχωρήσει οι μαθητές στις δυο σχολές της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και του Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό (2016-01-27 00:00:00.0)
Θα τον μαζέψουν; (2015-04-03 00:00:00.0)
Χωρίς στέγαση και σίτιση οι μαθητές (2012-10-03 00:00:00.0)
Απαίτησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά (2010-03-17 00:00:00.0)
Προβληματική η λειτουργία της σχολής Αναβύσσου (2004-12-29 00:00:00.0)
Απαιτούν δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση (2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ