Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Απαίτησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», βροντοφώναξαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας οι μαθητές και σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Εχοντας στο πλευρό τους νέους ανέργους, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, άμεση απορρόφηση με ευθύνη του κράτους των απόφοιτων των σχολών, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο κρατάει η ανεργία. Ακόμα αναγνώριση του καθεστώτος του ανέργου στους καταρτιζόμενους της σχολής και των άλλων ΚΕΚ με ανάλογο επίδομα και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μονιμοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΚ και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αναβάθμιση της σχολής, ίδρυση των αναγκαίων δημόσιων δωρεάν επαγγελματικών σχολών για ΑμΕΑ, δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά αναπήρους.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπακωνσταντίνου. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι ΑμΕΑ με την αγωνιστική τους κινητοποίηση διεκδικούν στοιχειώδη δικαιώματά τους, τα οποία όμως δε χωρούν στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που προκρίνει την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι σπουδαστές, γονείς και ΑμΕΑ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κουτρουμάνη, όπου μετέφεραν τα αιτήματά τους, κατήγγειλαν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, απαίτησαν άμεσες λύσεις για το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας των ΑμΕΑ. Ο Γ. Κουτρουμάνης άκουσε τα αιτήματα, αλλά δήλωσε αναρμόδιος γιατί όπως είπε ...στο υπουργείο αυτά τα θέματα δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ