Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Προχωρούν σε 4ήμερη εργασία και απολύσεις

«Αέρα στα πανιά» της εργοδοσίας έχει δώσει η αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ

Στην επιβολή 4ήμερης εργασίας με αντίστοιχη μείωση αποδοχών για όλο το προσωπικό προχωρά από την 1η Απρίλη η εργοδοσία στη φαρμακοβιομηχανία KLEVA, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και το αναμενόμενο δελτίο τιμών στα φάρμακα. Μάλιστα, για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα οι εργαζόμενοι αυτήν την εξέλιξη, το Φλεβάρη έκανε δύο απολύσεις και πριν λίγες μέρες παρουσίασε τη μείωση των ημερών εργασίας αναγκαία, προκειμένου να μην απολυθούν κι άλλοι!

Το τελευταίο διάστημα, και στον κλάδο του φαρμάκου - καλλυντικού, οι εργοδότες εμφανίζονται αποθρασυμένοι από τη στήριξη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα «παίρνουν τα μέτρα τους», πιέζουν με όλα τα μέσα προκειμένου να μην «κουνιέται φύλλο». Σημειώνεται μπαράζ τέτοιων μέτρων από τους εργοδότες, ιδιαίτερα τις παραμονές της τελευταίας απεργίας, όπως: Απολύσεις στη Lavipharm (μια μέρα πριν την απεργία στις 11 Μάρτη, με τις απολύσεις στον όμιλο να φτάνουν τις 20 τους τελευταίους μήνες), απολύσεις στην Kleva και εκ περιτροπής εργασία, απειλές για απολύσεις αν θα απεργήσουν στην φαρμακαποθήκη πρώην Μαρινόπουλος του ομίλου Alapis. Απολύσεις στη Φαρμανέλ, απειλές για απολύσεις στη Φαμάρ Αυλώνα αν θα απεργήσουν, «οικειοθελείς αποχωρήσεις», απολύσεις ιατρικών επισκεπτών από πολλές εταιρείες, δήθεν για μείωση εργασίας κ.ά.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δεν θα επιτρέψουμε στους φαρμακοβιομηχάνους τη δική τους κρίση να την φορτώσουν στις πλάτες μας, να διαλύσουν τη ζωή μας». Καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι: «Είμαστε δύναμη υπολογίσιμη, αρκεί να το πιστέψουμε. Εμείς χωρίς αφεντικά μπορούμε να ζήσουμε, αυτοί χωρίς τους εργάτες, όχι. Γι' αυτό μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ