Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απαντούν αγωνιστικά στις τρομοκρατικές απολύσεις

Αμεση απάντηση πήρε χτες, στη Λάρισα, η απόλυση στα «Αλεξ Πακ»

Ενα ακόμα κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας, στο νομό Λάρισας, αποτελεί η απόλυση εργαζόμενου για τη συνδικαλιστική δράση του στα «Αλεξ Πακ», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων που απάντησαν άμεσα με παράσταση διαμαρτυρίας χτες το απόγευμα έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στη Γιάννουλη.

Η απόλυση ήρθε λίγο μετά την τελευταία πανεργατική απεργία της 11ης Μάρτη, στην οποία συμμετείχε, όπως και στις προηγούμενες, κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησής του από την εργοδοσία που είχε απειλήσει ότι αν «συμμετέχει στην απεργία θα έχει συνέπειες». Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο εργαζόμενος ως μέλος της Σωματειακής Επιτροπής στο «Αλεξ Πακ», πρωτοστάτησε στην οργάνωση της δράσης των συναδέλφων του στο χώρο δουλειάς και στη συσπείρωσή τους στο ταξικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων.

Στο μεταξύ, την απόλυση του ναύκληρου από το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», δρομολογημένο στην πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο, ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι αιφνιδιαστικά η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Θεσπρωτική Ναυτιλιακή Εταιρεία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» σημειώνουν ότι στις 11 Μάρτη, η εταιρεία είχε δώσει εντολή να αποπλεύσει το πλοίο, προκειμένου να σπάσει την απεργία. «Η απεργοσπασία, όπως αναφέρουν, αποτράπηκε και για το λόγο αυτό η εταιρεία προχωρά σε παραδειγματική εκδικητική απόλυση». «Καταγγέλλουμε, υπογραμμίζουν τα σωματεία, αυτή την τρομοκρατική μεθόδευση της εταιρείας, απαιτούμε οι λιμενικές αρχές να μην επικυρώσουν την εκβιαστική απόλυση του ανωτέρω ναυτεργάτη, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το δικαίωμα του κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενου, να συμμετέχει σε απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ