Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στις εκχωρήσεις

Η διοίκηση παραδέχτηκε ότι δε θα τηρηθεί ούτε το μνημόνιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), διατράνωσαν χτες, σε μια ιδιαίτερα μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τη συγκρότηση οργανωμένου κρατικού φορέα, που θα πραγματοποιεί τις αεροδιακομιδές.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, που είχαν χτες (9 π.μ. - 1 μ.μ.), το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων είχε συνάντηση, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσιουμπέλη, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Χρ. Ρέσσο. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με όσα μετέφερε το ΔΣ του σωματείου μετά τη συνάντηση, επιβεβαίωσε ότι είναι ειλημμένη απόφαση η παράδοση, τουλάχιστον των αερομεταφορών του ΕΚΑΒ, στους ιδιώτες. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, ανέφερε ο Χρ. Ρέσσος, δε θα διεκδικήσει την αγορά ελικοπτέρων και αεροπλάνων, που προβλεπόταν στο μνημόνιο του Κέντρου με τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το πρόσχημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να συντηρήσει και να λειτουργήσει τα πτητικά μέσα. Ετσι, το «φιλέτο» της προνοσοκομειακής φροντίδας παραδίδεται στους ιδιώτες και το ΕΚΑΒ γίνεται πλέον αγοραστής υπηρεσιών.

Στο ίδιο πνεύμα, συρρικνώνονται και οι 2.400 προσλήψεις προσωπικού που προβλεπόταν για τους Ολυμπιακούς (700 εργαζόμενοι το 2002, 700 το 2003 και 1.000 το 2004). Οπως ανέφερε ο Χρ. Ρέσσος, για το 2002 θα γίνουν τελικά 300 προσλήψεις, απ' τις οποίες μόνο οι 100 αφορούν την Αθήνα, αλλά ο διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχτεί ακόμα. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ υπολογίζει ότι είναι αδύνατο να γίνουν αυτές οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ έως το 2004, αφήνοντας να διαφανεί ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση συμβασιούχων.

Σε ό,τι αφορά την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ο Χρ. Ρέσσος είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αγορά 270 ασθενοφόρων, 25 κινητών μονάδων και 12 μηχανών. Τέλος, πήρε πίσω τις απειλές του για τη δίωξη των εργαζομένων στην περίπτωση που θα έχουν ασθενοφόρα μαζί τους στις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι σε αυτή την περίπτωση να ενημερώνουν την Υπηρεσία.

Απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην παράδοση των αερομεταφορών στους ιδιώτες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνονται από κρατικό φορέα. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παράδοση της φύλαξης και καθαριότητας του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρίες, και τόνισαν ότι προωθείται η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ μέσα από την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων.

Το ΔΣ ενημέρωσε τη γενική συνέλευση, για τα αποτελέσματα της συνάντησης και αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ