Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ
Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Να περάσει στο Δημόσιο το ορυχείο της εταιρίας, ζήτησε ο Α. Τζέκης με Επίκαιρη Ερώτηση

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται 130 εργαζόμενοι στο λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα, που εκμεταλλεύεται η επιχείρηση «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ». Οπως κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης και για την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και για την αναστολή της εκχώρησης του ορυχείου και στη συνέχεια την εκμετάλλευσή του από τη ΔΕΗ, με εξασφάλιση της δουλιάς των εργαζομένων.

Ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας στην απάντησή του είπε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη υποβάλει μήνυση για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και ισχυρίστηκε ότι η ΔΕΗ, η οποία συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρία μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να κηρύξει έκπτωτη τη ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ. Οσο για το αίτημα της απορρόφησης των εργαζομένων από τη ΔΕΗ είπε ότι είναι ευρύτερο θέμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με «συνοπτικές διαδικασίες».

Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι η βάση του προβλήματος είναι η εκχώρηση του ορυχείου σε ιδιώτες, το οποίο θα έπρεπε να είναι στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και να το εκμεταλλεύεται η ίδια η ΔΕΗ. Πρέπει, είπε, το Δημόσιο εφόσον η συγκεκριμένη εταιρία δεν υλοποιεί τη σύμβαση να την καταγγείλει, να δώσει την εκμετάλλευση του ορυχείου στη ΔΕΗ και να απασχολούνται πλέον σε αυτήν οι 130 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ