Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εργοστασίου

Επικίνδυνα παιγνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Σε διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου ΑΓΕΤ Ηρακλής 3 (Τσιμέντα Χαλκίδας) στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, στην Εύβοια, προχώρησε χτες αργά το απόγευμα η διοίκησή της (προφανώς με εντολή της μητρικής γαλλικής πολυεθνικής «Λαφάρζ», που είναι η ιδιοκτήτρια).

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΑΓΕΤ αναφέρεται: «Η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και των μηχανημάτων. Η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής θα αξιολογήσει την πιθανότητα επαναλειτουργίας (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας) του εργοστασίου, μέσα στις επόμενες ημέρες».

Αφορμή γι' αυτή την επικίνδυνη και αρνητική εξέλιξη για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου (για την οποία πολλά ακούγονται) και τη διασφάλιση της εργασίας των 650 εργαζομένων, αποτέλεσαν κάποια μέτρα που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, μέσα στο εργοστάσιο, ο πρόεδρός του, Γ. Χατζηδιονυσίου - προκειμένου να πιέσει τη διοίκηση της εταιρίας να ανακαλέσει την απόλυση του προσωπάρχη (ήταν μέλος του σωματείου εδώ και ένα μήνα), να προχωρήσει στις συμφωνημένες προσλήψεις προσωπικού (69 άτομα), να προχωρήσει τις αντιρρυπαντικές επενδύσεις και να επαναπροσλάβει δυο ιδιοκτήτες οδηγούς ειδικών φορτηγών που μεταφέρουν το μπετόν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του σωματείου επέρριψε προσωπικές ευθύνες, για τη μη υλοποίηση των παραπάνω, σε δυο-τρία διευθυντικά στελέχη (ανέφερε ονομαστικά τον Γ. Μαλιόγλου, διευθυντή του εργοστασίου, και τον Γ. Βλάχο, διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων της ΑΓΕΤ) και κατέληξε λέγοντας ότι το σωματείο, μπροστά σ' αυτή την αδιαφορία της διοίκησης της εταιρίας και την εγκατάλειψη, αποφάσισε την «κήρυξη έκτακτης ανάγκης» στο εργοστάσιο, δεν επιτρέπει την είσοδο στο εργοστάσιο σε 2-3 διευθυντικά στελέχη (όπως τα παραπάνω), όπως και οποιουδήποτε μέλους της ΑΓΕΤ και της «Λαφάρζ». Απαιτεί δε από τον πρόεδρο της «Λαφάρζ» (κ. Μπλουζ), τον οποίο είχε ενημερώσει με σχετική επιστολή, την άμεση εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων - δεσμεύσεών τους.

«Κατ' αυτό τον τρόπο, είπε ο Γ. Χατζηδιονυσίου, το σωματείο περιφρουρεί την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και συντονίζει τους εργαζόμενους και τα στελέχη προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου ανακοίνωσε ότι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ακολουθούμενη από 24ωρη απεργία.

Ετσι, έχουν περίπου οι εξελίξεις. Πίσω όμως απ' αυτά, έντονη είναι η αίσθηση ότι παίζονται «παιγνίδια» στις πλάτες των εργαζομένων με τη συνέχιση της λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ