Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο πλανήτης των θησαυρών»

Διαστημικά ταξίδια σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτή είναι η ζωή του Τζιμ, που διασχίζει με το σκάφος του και ένα πλήρωμα εξωγήινων, χιλιάδες έτη φωτός, γεμάτα μαύρες τρύπες και αστρικές θύελλες. Στο πρόσωπο του χαρισματικού ανθρωποειδούς μάγειρα Τζον Σίλβερ, νομίζει ότι έχει βρει έναν έμπιστο φίλο και καθοδηγητή. Σύντομα, όμως, θα καταλάβει ότι ο Τζον ετοιμάζει ανταρσία, για να γίνει εκείνος κυβερνήτης του σκάφους. Βαθιά πληγωμένος, ο Τζιμ καταφέρνει να αντιμετωπίσει την εξέγερση, ανακαλύπτοντας μέσα του έναν αληθινό θησαυρό δύναμης.

Αν και ο «Πλανήτης των θησαυρών» είναι βασισμένος σε μια παλιότερη ταινία κινούμενων σχεδίων, το «Νησί των θησαυρών» του Ρ. Λ. Στίβενσον, δεν παύει να είναι ένα προσεγμένο φιλμ για παιδιά και όχι μόνο. Διαθέτει αρκετή φαντασία με υπερφυσικούς ήρωες χωρίς να χάνουν τις ανθρώπινες διαστάσεις τους. Ισορροπεί ανάμεσα στην ευκολία των ειδικών εφέ και της κλασικής πατέντας, χωρίς υπερβολές και δίνει μια ρομαντική διάσταση στα πράγματα.

Ωραία χρώματα, πολλά αστέρια κι ένα ταξίδι, που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε... πού αλλού... στα αστέρια... φυσικά. Γι' αυτό, λοιπόν, μαμάδες και μπαμπάδες, τώρα που θα έχετε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, πάρτε τα παιδάκια σας και πηγαίνετε σινεμά. Ετσι κι αλλιώς, γιορτές έχουμε.

«Treasure planet»

Οικογενειακή ταινία κινούμενων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής. Σκηνοθεσία: Τζον Μάσκερ, Ρον Κλέμεντς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ