Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών - Οι δυο πύργοι»

Χαμένοι στους λόφους του Εμίν Μιούιλ, ο Φρόντο και ο Σαμ συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ. Ενα πανούργο πλάσμα, που έχει υποστεί την αρνητική επίδραση του Δαχτυλιδιού. Το Γκόλουμ υπόσχεται να οδηγήσει τα χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ, αν το ελευθερώσουν. Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο, αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που, παρόμοια μ' αυτόν, ήταν κάποτε Δαχτυλιδοκουβαλητής...

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών - Οι δυο πύργοι» είναι δεύτερη ταινία στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον. Η πρώτη ταινία, που παρουσιάστηκε τον περσινό χειμώνα «Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού», κέρδισε αμέσως τον ενθουσιασμό του κοινού και έσπασε τα ταμεία ανά τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, κέρδισε το Οσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ και έδωσε πολλά λεφτά στους παραγωγούς.

Μην περιμένετε να δείτε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έχετε δει. Η δεύτερη ταινία της τριλογίας έχει τα στοιχεία της πρώτης: Περίεργα πλάσματα, αρκετές μονομαχίες, πολλά ειδικά εφέ και όλα τα μπιχλιμπίδια, που κάνουν μια ταινία ένα εμπορικό παραμύθι. Το μόνο που αλλάζει, ίσως, είναι η κατάσταση των πραγμάτων. Ολα φαίνονται «μεγάλα» και η μέση γη, όπου κινούνται οι ήρωες, έχει μεγαλώσει απότομα.

Οπως και να έχει, ο κινηματογράφος είναι παραμύθι και «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» προσφέρεται γι' αυτόν το λόγο. Αν σας άρεσε το πρώτο μέρος της τριλογίας, τότε δείτε και το δεύτερο, αλλά μην περιμένετε κάτι το διαφορετικό.

«The lord of the rings - The two towers»

Επική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον. Με τους Σον Οστιν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Κρίστοφερ Λι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» (2001-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ