Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγώνας για να μη χαθούν οι μικρομεσαίοι ψαράδες!

Ημερίδα της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για την αλιεία

Η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στοχεύει στον αφανισμό των μικρομεσαίων ψαράδων και στη δημιουργία μεγάλων αλιευτικών επιχειρήσεων - όπως συμβαίνει, άλλωστε, με την πολιτική που ασκείται για όλους τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και η εναλλακτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τέθηκαν στο επίκεντρο του πλούσιου και γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε στην ημερίδα για την αλιεία που διοργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στην ημερίδα, που έγινε μια μέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Υπουργών Αλιείας - Γεωργίας της ΕΕ για την αντιδραστική αναθεώρηση, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων αλιέων, που έδειξαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και το ενδιαφέρον του Κόμματος για τον κλάδο τους, στον οποίο δραστηριοποιούνται 35.000 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων «Ο Ποσειδών», του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γρι - Γρι «Ο Παγασητικός», του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Τσιγκελίου Αλμυρού και Περιχώρων «Το τσιγκέλι», του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Αμαλιάπολης «Η Μιτζέλα», του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αλόννησου και της Ομάδας Παραγωγών Συνεταιρισμών Γρι - Γρι Βόλου «Ο Παγασητικός».

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Γ. Χώτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Γ. Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος κ.ά.

Κεντρικός εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο Π. Τριανταφύλλου, κτηνίατρος, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις των Ν. Γκατζή, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Θ. Καλογερογιάννη, ιχθυολόγου και Γ. Πατάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ