Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Ξαναζήτησε θυσίες από τα θύματα της κερδοσκοπίας

Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ότι ο τιμάριθμος ξέφυγε από τον έλεγχο της κυβέρνησης και κάλεσε τους θύτες να δώσουν «όλοι μαζί» τη μάχη για την ανταγωνιστικότητα!

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι λένε ΟΧΙ στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά τους
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι λένε ΟΧΙ στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά τους
Στην καλή θέληση των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι έχοντας το «πάνω χέρι» στη διαμόρφωση των τιμών κερδοσκόπησαν ασύστολα σε βάρος των ανυπεράσπιστων καταναλωτών, άφησε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης τη συγκράτηση του τιμάριθμου. Με δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ο Ν. Χριστοδουλάκης ομολόγησε πως ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης, απέφυγε όμως να ερμηνεύσει το... «φαινόμενο». Ο υπουργός περιορίστηκε να αναφερθεί στα μεγάλα... επιτεύγματα που είχε η κυβέρνηση το 2002 (στο «νοικοκύρεμα» των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, στην αύξηση της απασχόλησης, στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης) και - στα πλαίσια του νέου προϋπολογισμού που αρχίζει αύριο η συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής - προϊδέασε για τα προβλήματα «ανταγωνιστικότητας» που θα έχει η ελληνική οικονομία και το 2003. Βρήκε μάλιστα και την ευκαιρία να κάνει έκκληση σε όλους (θύτες και θύματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής) να παλέψουν «μαζί» (!) για την...«αύξηση της ανταγωνιστικότητας» και για «χαμηλό πληθωρισμό».

Ο Ν. Χριστοδουλάκης δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής για το 2003 και της «επιχειρηματολογίας» που θα αναπτύξει η κυβέρνηση στη Βουλή, ξεκίνησε λέγοντας ότι «Η Ελλάδα το 2002 άντεξε σε όλα τα φαινόμενα αβεβαιότητας, στασιμότητας και ύφεσης, τα οποία έπληξαν πολύ ισχυρότερες, μεγάλες διεθνείς οικονομίες», προσθέτοντας όμως ότι «είδαμε και ορισμένες επιδόσεις, οι οποίες δεν είναι συμβατές με τις ευρύτερες εξελίξεις». Και σαν τέτοια ανέφερε «το πρόβλημα του πληθωρισμού, το οποίο διαμορφώνει σιγά-σιγά, σε μικρές δόσεις, μια προοπτική, η οποία δεν είναι ευοίωνη ούτε για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως επίσης δε δίνει μια θετική συμβολή και στις αποδόσεις των καταθέσεων που έχουν οι Ελληνες αποταμιευτές». Είναι όμως αξιοσημείωτο, πως ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν ξεστόμισε λέξη για την τοκογλυφία των τραπεζιτών με τους οποίους είχε συναντηθεί νωρίτερα χτες και κάλεσε όλους μαζί (τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εργαζόμενους κ.ά.)να παλέψουν για την... αύξηση της ανταγωνιστικότητας και για χαμηλό πληθωρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ