Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Με την ευχή του Μπλερ το νέο Micra

Το νέο Nissan Micra, το οποίο θα παρουσιάσουμε σύντομα, πρόκειται να αρχίσει να διατίθεται στις αρχές του νέου χρόνου. Η παραγωγή ξεκίνησε ήδη στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, και την Παρασκευή 29/11, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκοσν, μαζί με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Τόνι Μπλερ, βρέθηκαν στο εργοστάσιο της Nissan, για την έναρξη της παραγωγής του νέου μοντέλου. Η παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού δικαιολογείται και από το ύψος της επένδυσης στη γραμμή παραγωγής του Σάντερλαντ (απασχολεί περίπου 4.900 άτομα), που έφτασε τα 370 εκατ. ευρώ.

Ο Τ. Μπλερ δήλωσε: «Χαίρομαι πραγματικά που παραβρίσκομαι στο λανσάρισμα του νέου Micra. To σημερινό γεγονός, είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλιάς από μία σπουδαία διοίκηση και ένα άριστο προσωπικό στη γραμμή παραγωγής της Nissan στο Σάντερλαντ, την πιο παραγωγική στην ΕΕ». Από την πλευρά της εταιρίας, ο Κάρλος Γκοσν δήλωσε: «Η σημερινή μέρα, αποτελεί ορόσημο για το Nissan 180, το τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρίας μας, καθώς ξεκινά η παραγωγή του νέου Micra. Βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να αποδώσω φόρο τιμής στη σκληρή δουλιά όλων των εργαζομένων στο Σάντερλαντ, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη».

Η Nissan στοχεύει σε 160.000 ετήσιες πωλήσεις του νέου Micra στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που μοιάζει εφικτό αν συνυπολογίσει κανείς ότι το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που κατέκτησε τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς έχει αγοραστεί από 1,3 εκατ. Ευρωπαίους οδηγούς την τελευταία δεκαετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ