Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α ' ΕΘΝΙΚΗ
Λείπει το μεγάλο ματς

ΑΕΚ και Ιωνικός «συγκρούονται» σήμερα στο «Νίκος Γκούμας»

Sportidea

ΑΕΚ και Ιωνικός «συγκρούονται» σήμερα στο «Νίκος Γκούμας»
Στην τελευταία αγωνιστική της ημερολογιακής χρονιάς που φεύγει υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για όλες τις ομάδες. Κανένας δε θέλει να χάσει, αφού όλοι προτιμούν να κλείσουν νικηφόρα το 2002 και να ξαναγυρίσουν έτσι τις υποχρεώσεις τους (Κυριακή 5 Γενάρη) με... άλλον αέρα. Αφήστε δε που πλησιάζοντας στο τέλος του Α' γύρου οι ομάδες θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών στον πρώτο κύκλο του φετινού πρωταθλήματος. Το τι όμως θα γίνει θα φανεί καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου.

Στη σημερινή 12η αγωνιστική απουσιάζει το σπουδαίο ντέρμπι, αλλά παρ' όλα αυτά οι κόντρες ομάδων που βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις της βαθμολογίας προμηνύει μια συναρπαστική Κυριακή.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θεωρητικά έχει εύκολο έργο στην έδρα του Αιγάλεω, όμως πέρσι χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ (και μια τούμπα του Γιαννακόπουλου στην αντίπαλη περιοχή) προκειμένου να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Φέτος οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται ακόμα πιο δυνατοί και φυσικά έμπειροι στη μεγάλη κατηγορία, όμως παρά το καλό ξεκίνημα έμειναν πίσω. Αυτό τους κάνει να έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς και ιδιαίτερα στην έδρα τους. Από την άλλη όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την κορυφή.

Την ευκαιρία να ρεφάρει βαθμολογικά την ήττα από τον Αρη, αλλά να ξανανεβάσει και την ψυχολογία του, έχει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται την τελευταία της βαθμολογίας Παναχαϊκή. Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» θεωρούν το παιχνίδι ευκαιρία για ανάκαμψη, μετά τα δυο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Σλάβια Πράγας και Αρη. Ο Αγγελος Αναστασιάδης εντός της βδομάδας μίλησε ακόμα και για πρωτάθλημα προκειμένου οι παίκτες του να ξεπεράσουν τις απώλειες και να «γυρίσει σελίδα η ομάδα», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά. Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν, αφού λόγω ίωσης ταλαιπωρούνται οι Κούτσης και Καφφές, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο Εγκωμίτης που δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Στους Πατρινούς μετά την πρώτη τους νίκη επί του Ακράτητου την προηγούμενη αγωνιστική αρχίζουν σιγά - σιγά να βλέπουν με άλλο μάτι την υπόθεση «σωτηρία». Αν μάλιστα κάνουν κάποια έκπληξη σήμερα στην άδεια Τούμπα τότε τα πράγματα ίσως γίνουν πολύ διαφορετικά.

Εν μέσω μεταγραφολογίας, αλλά και προβληματισμού για το πρόβλημα δυστοκίας της ομάδας (και ιδιαίτερα των επιθετικών) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Καλλιθέα. Η απώλεια βαθμών από τη «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη δεν επιτρέπει στραβοπατήματα στους «πράσινους», που θέλουν να έχουν στενή επαφή με την κορυφή. Αλλωστε σκοπός τους είναι μέχρι τις 12 Γενάρη, που θα κοντραριστούν με τον «αιώνιο αντίπαλό» τους Ολυμπιακό, να μην έχουν απώλειες. Ισως γι' αυτό σήμερα να δούμε μαζί (εκτός απροόπτου) το δίδυμο Κωνσταντίνου - Ολισαντέμπε. Πάντως το σίγουρο είναι ότι το 3-5-2 του Μαρκαριάν ήδη έχει αρχίσει να επικρίνεται, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έτσι η ομάδα είναι αμυντικογενής. Στην Καλλιθέα το παιχνίδι θα είναι μια τελευταία ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν τι μπορεί να προσφέρουν, αφού διά στόματος Βαγγέλη Βλάχου το Γενάρη έπονται σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.

Κόντρα σε έναν «κακό της δαίμονα», αλλά και στους άλλους... τους δικούς της δαίμονες (βλέπε εσωτερικά προβλήματα), η ΑΕΚ θα κοντραριστεί στη Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό. Η νίκη στην Ευκαρπία (δεύτερη συνεχόμενη μετά από τη Μακαμπί) άλλαξε το άσχημο κλίμα στην ομάδα και όλοι βλέπουν συνέχεια σήμερα. Στην αντίπερα όχθη ο Ιωνικός με νέο τεχνικό τον πολύπειρο Γιάτσεκ Γκμοχ θα προσπαθήσει να κάνει το καινούριο ξεκίνημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει και η μονομαχία στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Ξάνθη φιλοξενεί τον Ηρακλή με τις δυο ομάδες να έχουν κοινό στόχο την επαφή τους με την κορυφή. Πράγμα όμως που θα το κάνει πραγματικότητα μόνο ο νικητής (εάν φυσικά υπάρξει). Οι Ξανθιώτες μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό δε θέλουν άλλες απώλειες εντός έδρας. Τη νίκη όμως ψάχνει και ο Ηρακλής, ιδιαίτερα μετά τον αποτυχημένο γι' αυτόν αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Τους πρώτους τρεις βαθμούς με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο θα επιδιώξουν να πάρουν σήμερα τα Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ, που δείχνει ότι έκοψε φόρα απότομα και έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Τέλος, αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στα Λιόσια, όπου Ακράτητος και Πανιώνιος θα ψάξουν τους τρεις βαθμούς που τόσο έχουν ανάγκη και οι δύο.

Συνοπτικά η ταυτότητα της αγωνιστικής είναι: Ξάνθη - Ηρακλής (Ξάνθης, 17.00 ΑΛΦΑ), ΑΕΚ - Ιωνικός (Ν. Γκούμας, 17.00), Παναθηναϊκός - Καλλιθέα (Απ. Νικολαΐδης, 19.00 ΑΛΦΑ), Γιάννινα - ΟΦΗ (Ιωαννίνων 16.00), ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή (Τούμπα, 17.00), Αιγάλεω -Ολυμπιακός (Αιγάλεω ,17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ακράτητος - Πανιώνιος (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ