Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ
Δώρο Χριστουγέννων 63,92 ευρώ!

Κοντά στα 64 ευρώ, (για την ακρίβεια 63,92), είναι το επίδομα ανεργίας το οποίο, ως «δώρο Χριστουγέννων», εισπράττει άνεργος από το Βόλο, την απόδειξη πληρωμής από τον ΟΑΕΔ του οποίου δημοσιεύουμε παραπλεύρως. Καλείται, λοιπόν, ο συγκεκριμένος άνεργος - και χιλιάδες άλλοι που βρίσκονται στην ίδια, ή ανάλογη θέση - να κάνει γιορτές μ' αυτό το εξευτελιστικό χρηματικό «βοήθημα».

Κι ύστερα τολμούν κάποιοι να υποστηρίζουν ότι υπάρχει «κοινωνικό κράτος» στην Ελλάδα! Κι ύστερα επιμένουν μερικοί να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για τον άνεργο κι αγωνιά για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας!!

Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι το ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ενωση δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων «καταπολέμησης» της ανεργίας. Μόνο που τα χρήματα αυτά δε φτάνουν στους άνεργους και δεν εξασφαλίζουν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Αλλά, ενώ οι άνεργοι δε λύνουν το πρόβλημά τους, κάποιοι επωφελούνται από αυτά τα προγράμματα. Είναι οι βιομήχανοι που συμμετέχουν και επιδοτούνται αδρά για καθένα από τους ανέργους που θα προσλάβουν. Ομως, η πρόσληψη γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα - μετά οι προσληφθέντες ξαναπέφτουν στην ανεργία - και χωρίς ν' αναγνωρίζονται τα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ωφελούνται, επίσης, διάφοροι «επιτήδειοι» - κυρίως «κομματόσκυλα» του ΠΑΣΟΚ και «ημέτεροι» κυβερνητικών στελεχών κι άλλων πολιτικών παραγόντων - που οργανώνουν και υλοποιούν αυτά τα προγράμματα. Η ωφέλειά τους είναι και οικονομική - η ρεμούλα και η αρπαχτή «πάνε σύννεφο» - αλλά και πολιτική, για όσους ενδιαφέρονται ν' αποκτήσουν εκλογική πελατεία, είτε για τοπικά αξιώματα, είτε για βουλευτικά...

  • Στο μεταξύ, με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητάει να δοθούν 600 ευρώ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση - για να περάσουν το φετινό «δύσκολο χειμώνα» - σ' όλους τους μακροχρόνια ανέργους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ