Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΠΑΜΕ
Να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους εργάτες της ΑΕΒΕ

Ο Ν. Κιολεΐδης αυθαιρετεί παίρνοντας το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση

Τη συκοφαντική, εκβιαστική και τρομοκρατική επίθεση της διεύθυνσης της εταιρίας ΑΕΒΕ ΒΟΛΟΥ, ιδιοκτησίας Κιολεΐδη, σε βάρος των εργαζομένων της, μόνο και μόνο επειδή, εν έτει 2002, τόλμησαν να δημιουργήσουν εργοστασιακό σωματείο - η επιχείρηση προχώρησε στην απόλυση ενός από εκείνους που δήλωσαν συμμετοχή στην προσωρινή διοίκηση του νεοσυσταθέντος σωματείου - καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στον Κιολεΐδη και, ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνει: «Γνωστός ο βίος και η Πολιτεία του. Δεν ξενίζει. Εχει πλάτες. Στηρίζεται και παίρνει το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Κι αφού τον χαρακτηρίζει «αποκλειστικό εργολάβο των παραγγελιών του δημοσίου», αναφέρεται σε «έργα και ημέρες» του, υπογραμμίζοντας ότι:

  • Κλείνει εργοστάσια αφού τα οδηγεί σε πτώχευση, ξυλοκοπά συνδικαλιστές, φακελώνει τους εργάτες, απολύει κατά βούληση, καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας.

Στη συνέχεια τονίζει: «Θεωρούμε αναγκαίο να γνωστοποιήσουμε στη Διεύθυνση του εργοστασίου "Ν. Κιολεΐδης ΑΕΒΕ" τα εξής: Με την επανάσταση του ελληνικού λαού το 1821 καταργήθηκε η "εποχή" του αγά και του ραγιά και είναι γελασμένοι - αυτοί και τα στηρίγματά τους - αν νομίζουν πως θα επανέλθουν τέτοιες "εποχές", παρά τις προσπάθειες που κάνουν ΕΕ, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και βιομήχανοι».

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία καλεί τα ΔΣ όλων των σωματείων να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργάτες του εργοστασίου του Κιολεΐδη και τους εργαζόμενους της επιχείρησης να διαφυλάξουν και να διευρύνουν την ενότητά τους, υπερασπίζοντας το δημοκρατικό, και συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται.

Τέλος στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η απαίτηση του ΠΑΜΕ για:

  • Ανάκληση των απολύσεων.
  • Εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Σταμάτημα κάθε δίωξης.
  • Σεβασμό, υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ