Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Διεργασίες κατασκευής νέου πυρηνικού εργοστασίου

ΣΟΦΙΑ.--

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε χτες να επαναλάβει μέσα στο 2003 τις εργασίες κατασκευής ενός νέου πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλεν, στις όχθες του Δούναβη, που έχουν διακοπεί από το 1990.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ντίμιταρ Ντζόνεφ, η κατασκευή του εργοστασίου του Μπέλεν στη Βόρεια Βουλγαρία θα αρχίσει το 2003 και η λειτουργία της μονάδας υπολογίζεται ότι θα αρχίσει το 2008. Το όλο έργο θα έχει κόστος περίπου ενός δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η βουλγαρική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη στο κλείσιμο των δύο παλαιότερων αντιδραστήρων (1 και 2) του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, όπως αξιώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ οι αντιδραστήρες 3 και 4 του ίδιου εργοστασίου, τους οποίους η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ θεωρεί απολύτως ασφαλείς, θα πρέπει να κλείσουν το 2006.

Το κλείσιμο των 2 αυτών αντιδραστήρων προβλέπεται από συμφωνία της Βουλγαρίας με την ΕΕ, που επίσης προβλέπει τη διεξαγωγή νέων ελέγχων το 2003 για να διευκρινιστεί εάν οι αντιδραστήρες είναι ακίνδυνοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ