Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΤΣΑΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
φωτ.

Στις 14-12-02, ξεκίνησε το τελευταίο και χωρίς γυρισμό ταξίδι της, η κομμουνίστρια ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΤΕΛΩΝΗ. Η Χαρίκλεια γεννήθηκε στο Βροντάδο της Χίου, ορφανή από μητέρα, μεγάλωσε με την αδελφή της. Δραστηριοποιήθηκε αγωνιστικά στα χρόνια του Εμφυλίου στην παράνομη οργάνωση των Τσαγκαράδων, δρώντας σαν σύνδεσμος. Οταν η οργάνωση προδόθηκε και διαλύθηκε, η Χαρίκλεια πιάστηκε, αλλά από το στόμα της δεν πήραν ούτε κουβέντα. Δικάστηκε ισόβια και φυλακίστηκε μαζί με γυναίκες ελευθερίων ηθών, αλλά δήλωση δεν έκανε. Αργότερα με την αναθεώρηση της δίκης της, η ποινή της μειώθηκε και απολύθηκε.

Παντρεύτηκε τον δημοκράτη Μιχάλη Τελώνη και συνέχισε την αγωνιστική της δράση μέσα από τις γραμμές της τότε ΕΔΑ. Με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, έγινε ένθερμος οπαδός του και συμμετείχε σ' όλες τις εκδηλώσεις, μέχρι που η ύπουλη αρρώστια την καθήλωσε για 3,5 χρόνια στο κρεβάτι και τελικά τη νίκησε.

Χαρικλάκι, δε στεναχωρήθηκα που έφυγες, κάποια στιγμή όλοι μας θα φύγουμε, με φαρμάκωσε όμως το γεγονός πως τόσο καιρό σε έβλεπα ανίσχυρος να λιώνεις και δεν μπορούσα να σε βοηθήσω, ούτε και να απαντήσω στα «γιατί» σου. Πάντως σε διαβεβαιώνω πως η επιθυμία σου ό,τι θα περισσέψει από τα δικά σου έξοδα να δοθούν στο Κόμμα, θα εκπληρωθεί. Ηδη στη μνήμη σου προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 1.000 ευρώ ως πρώτη δόση, μέσω της Κομματικής Οργάνωσής μας του ΚΚΕ στους Αμπελοκήπους.

ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Νταγιάν)
ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Νταγιάν)
Καλό σου ταξίδι

Γιώργης Μαντάς

- Στη μνήμη της ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΤΕΛΩΝΗ, που πέθανε το Σάββατο 14-12-02, η ΚΟΒ Αμπελοκήπων προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

φωτ.

Η Ερη Ρίτσου και η κόρη της Λητώ στη μνήμη της μητέρας και γιαγιάς τους ΦΑΛΙΤΣΑΣ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουν 500 ευρώ και 200 ευρώ στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

- Στη μνήμη της ΦΑΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ - ΡΙΤΣΟΥ προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ οι φίλοι της κόρης της Ερης, Νώντας - Πέπη και Ηλίας - Σεβαστή.

***

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, από το Καταφύγιο Ναυπάκτου, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ. Η συντρόφισσά του Μαρία προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΟΡΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ (Νταγιάν), που στις 10-12-02 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε», η σύζυγός του Δώρα, η κόρη του Σταυρούλα, οι συγγενείς και φίλοι, Παρασκευή, Κωστής, Σούλα, Παρθένα, Μαρία, Μαρίτσα και Δέσποινα, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 125 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης.

***

Στη μνήμη των αδελφών της, ΒΑΣΙΛΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, ΚΩΣΤΑ, ΜΗΤΣΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ καθώς και της μητέρας τους ΕΙΡΗΝΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και με πολλά χρόνια φυλακές και εξορίες, η Σταυρούλα Μπαλαδήμα - Μπούνα, προσφέρει 30 ευρώ, μέσω ΝΕ Αρτας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

- Στη μνήμη των αδελφών ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ και ιδιαίτερα του ΚΩΣΤΑ, ηγετικής μορφής του ΚΚΕ, που τον δολοφόνησαν στα Γιάννενα το 1946, ο Γιώργος Μπούνας προσφέρει 20 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΧΑΤΖΗΛΕΛΕΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΗΛΕΛΕΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
***

φωτ.

Η Κομματική Οργάνωση Ελασσόνας του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου και γραμματέα της, ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΛΕΛΕΚΑ, που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, προσφέρει στην Αχτιδική Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ 70 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΤΣΑΛΑ, η γυναίκα του Αναστασία και τα παιδιά του Σωτήρης και Γιώργος, οι οποίοι κατάγονται από την Ηλιοκόμη Σερρών, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΘ του ΚΚΕ.

* * *

Πριν 21 χρόνια «έφυγε» από την αγκαλιά της οικογένειάς μας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ, χημικός. Στην αξέχαστη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ, μέσω Παραρτήματος Εξαρχείων της ΠΕΑΕΑ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του


Φαλίτσα Γεωργιάδου - Ρίτσου
Φαλίτσα Γεωργιάδου - Ρίτσου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-01-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-12-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-02-21 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ