Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αβάντι... μανέστρο

Στους αμέτρητους φίλους του Καραγκιόζη, μικρούς και μεγάλους, απευθύνεται η εξαιρετική παράσταση του Ευγένιου Σπαθάρη «Ε, ρε, Ευρω... γλέντια», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Περοκέ», καθημερινά για σχολεία και Κυριακή (11 π.μ. και 3 μ.μ.). Αναδεικνύοντας το Λαϊκό Θέατρο Σκιών, η παράσταση προβάλλει την απαράμιλλη τέχνη του κορυφαίου σήμερα δημιουργού της, Ευγένιου Σπαθάρη.

Τους δεκατέσσερις ήρωες του Θεάτρου Σκιών ζωντανεύουν στη σκηνή ηθοποιοί. Στο ρόλο του Καραγκιόζη, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης. Η σκηνοθεσία και τα κείμενα είναι του Ευγένιου Σπαθάρη. Τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Κασαπάκη, η μουσική επιμέλεια της Μάγδας Γιαννίκου, οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια. Τις υπόλοιπες φιγούρες στη σκηνή ζωντανεύουν οι ηθοποιοί: Συμεών Τσάκας, Θανάσης Παναγόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Φανή Αδαμίδου, Γιάννης Παπαθανάσης.

Το έργο, όπως σημειώνει ο Ε. Σπαθάρης, «στηριζόμενο στα παραδοσιακά αθάνατα επεισόδια των ηρώων του Θεάτρου Σκιών είναι επίκαιρο και διασκεδαστικό. Απολαύστε το, μικροί και μεγάλοι, από τα μέλη του θιάσου, που παίζουν τις φιγούρες, που χορεύουν, κάνουν τούμπες, ζωντανεύουν, βρίσκουν κόλπο, δραπετεύουν από το πανί πάνω στη σκηνή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ