Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στέλνουν με εκβιασμό εργαζόμενους στις θυγατρικές

Μεθοδεύσεις μεταβίβασης του πτητικού έργου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στις θυγατρικές «Μακεδονικές Αερογραμμές» και «Αεροπλοΐα», προκειμένου να προκατασκευαστεί η «νέα Ολυμπιακή» για τους ιδιώτες, καταγγέλλουν οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της ΟΑ.

Ειδικότερα, το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ), με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι 30 συμβασιούχοι αεροσυνοδοί - φροντιστές, κλήθηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση της εταιρίας, υπό την απειλή της πρόωρης λύσης των συμβάσεών τους, να... συναινέσουν σε «οικειοθελή προσωρινή μετακίνηση σε θυγατρικές εταιρίες». Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΙΣΦ, καταγγέλλουν ότι παραμονές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ανήγγειλε προσλήψεις σημαντικού αριθμού προσωπικού στις θυγατρικές για το 2003, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στόχος της νέας μεθόδευσης, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι η δημιουργία «μηχανισμού μιας χρήσης», ο οποίος στην επερχόμενη κρίση και διαφαινόμενη σύγκρουση λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ, θα εκτελεί το τακτικό προγραμματισμένο έργο της μητρικής εταιρίας.

Η ΕΙΣΦ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το «παιχνίδι» της διαπλεκόμενης πώλησης του ομίλου της ΟΑ και προειδοποιεί ότι με κάθε δυνατό τρόπο θα επιδιώξει να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου και των δραστηριοτήτων της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ