Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος κυκλοφοριακός λαβύρινθος Κηφισού και Πειραιώς

Κλειστός στην κυκλοφορία θα παραμείνει από σήμερα τις 7 το πρωί και για τέσσερις μέρες ο κόμβος της οδού Πειραιώς - λεωφόρου Κηφισού, προκειμένου να τοποθετηθούν δύο μεταλλικές γέφυρες, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τη σημερινή που θα καθαιρεθεί, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς. Η κυκλοφορία της Πειραιώς στο ρεύμα προς Αθήνα θα κοπεί από το ύψος της Καραολή Δημητρίου και στο ρεύμα προς Πειραιά από τη γέφυρα του Μοσχάτου και θα διεξάγεται από παρακάμψεις ως εξής:

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα διεξάγεται: δεξιά Καραολή Δημητρίου (Ελαΐς) - κάτω από τη γέφυρα Καραϊσκάκη - αριστερά παλιά παραλιακή (Εθν. Μακαρίου) - αριστερά Χρ. Σμύρνης - δεξιά Πειραιώς.

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά θα υπάρχουν δύο εναλλακτικές διαδρομές: α) Δεξιά Κονδύλη - αριστερά Γ. Παπανδρέου - συνέχεια Αγ. Ιωάννη Ρέντη - Πλατεία Ρέντη - αριστερά Φλέμινγκ - δεξιά Πειραιώς. β) Αριστερά γέφυρα Μοσχάτου - δεξιά Κοραή - αριστερά Μακρυγιάννη - δεξιά παλιά Παραλιακή - ευθεία Λεωφ. Γ. Παπανδρέου.

Η κυκλοφορία επί της Λ. Κηφισού και στο ρεύμα προς Πειραιά θα διεξάγεται ως εξής: α) Δεξιά Αγ. Ι. Ρέντη - Πλατεία Ρέντη - αριστερά Φλέμινγκ - δεξιά Πειραιώς. β) Αριστερά Γ. Παπανδρέου - δεξιά Κονδύλη - συνέχεια Γέφυρα Μοσχάτου - δεξιά Κοραή - αριστερά Μακρυγιάννη - δεξιά παλιά Παραλιακή (Εθν. Μακαρίου).

Τα φορτηγά που κινούνται προς το Λιμάνι του Πειραιά θα εκτρέπονται στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη και θα κατευθύνονται μέσω του δρομολογίου: Λεωφ. Θηβών - ευθεία Ρετσίνα - δεξιά Αγ. Διονυσίου. Αντίστροφα, όσα κινούνται από το Λιμάνι προς τη Θηβών θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή: Κόνωνος - Αθηνών - αριστερά Αλών - αριστερά Αγ. Φιλίππου - δεξιά Ρετσίνα - Λεωφ. Θηβών.

Στο ρεύμα προς Αθήνα και στο τμήμα μεταξύ οδού Πειραιώς και Ρέντη τα οχήματα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή: οδός Πειραιώς - δεξιά Καραολή Δημητρίου - Εθν. Μακαρίου - αριστερά Χρ. Σμύρνης - Γ. Κονδύλη - αριστερά Γ. Παπανδρέου - δεξιά Λ. Κηφισού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων Π. Βασιλείου, μετά την τοποθέτηση των μεταλλικών γεφυρών και αφού γίνουν ορισμένες συμπληρωματικές εργασίες σ' αυτές θα αρχίσει η καθαίρεση της παλιάς γέφυρας που αναμένεται να αυξήσει την παροχετευτικότητα του ποταμού από 300 σε 500 κυβικά το δευτερόλεπτο.

Οπως παραδέχτηκε ο διευθυντής Τροχαίας Πειραιά Γ. Μάρκου, μέχρι την οριστική λύση - δηλαδή για μερικούς μήνες - θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους οδηγούς, καθώς η άνοδος του Κηφισού δε θα δουλεύει και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται διά μέσου των οδών Πεντέλης - Κοντωνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ