Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Στα πολυκαταστήματα η μερίδα του λέοντος

Αύξηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων 9% τον Οκτώβρη και 9,4% κατέγραψε η ΕΣΥΕ στο δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης

Ονομαστική αύξηση 9% παρουσίασε ο τζίρος των καταστημάτων (δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων) σε όλη την Ελλάδα τον Οκτώβρη του 2002, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2001, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), που δημοσιοποιήθηκαν χτες του μήνα Οκτώβρη 2002, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτώβρη 2001. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο μέσος δείκτης του τζίρου των καταστημάτων λιανικής στο σύνολο της χώρας, παρουσίασε στο δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης 2002 αύξηση 9,4%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του δεκάμηνου Γενάρης - Οκτώβρης 2001.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων της ΕΣΥΕ, μας πληροφορεί πως τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις την καρπώθηκαν και το 2002 τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη των πωλήσεων (12,3% τον Οκτώβρη και 12% στο δεκάμηνο).

Οσον αφορά στις εξελίξεις στο δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και την υπόλοιπη Ελλάδα, η εικόνα είναι η ακόλουθη:

  • Στην περιφέρεια της πρωτεύουσας ο γενικός δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων, αυξήθηκε 9,4%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να συγκεντρώνουν οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων (12%), ενώ ακολουθούν τα πολυκαταστήματα με αύξηση 10,4%.
  • Στη λοιπή χώρα, ο γενικός δείκτης αυξήθηκε 9,5% με μεγαλύτερη αύξηση να εμφανίζεται στις πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων (13,1%) και να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, με ποσοστό αύξησης 10%, τα πολυκαταστήματα, καθώς και των καταστήματα πώλησης βιβλίων - χαρτικών και λοιπών ειδών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ