Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ
Αγωνιστικό «ραντεβού» τη Δευτέρα στον Πύργο

Σε πανηλειακό αγροτικό συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στις 11 π.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο του Πύργου, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που συρρικνώνει συνεχώς τα εισοδήματά τους και τους εξοβελίζει αργά και μεθοδικά από τα χωράφια τους.

Για το λόγο αυτό, τα αγροτικά στελέχη του νομού, με ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά, μεταφέρουν το αγωνιστικό προσκλητήριο για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης, καθώς η παραγωγική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας βρίσκεται σε οριακό σημείο και απειλεί να κατακρημνίσει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Η φετινή καλλιεργητική χρονιά διαγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων χρόνων για τους αγρότες της Ηλείας, καθώς μια σειρά από βασικά αγροτικά προϊόντα του νομού μένουν απούλητα ή αγοράζονται από τους εμπόρους σε εξευτελιστική τιμή (πορτοκάλι - σταφίδα). Παράλληλα, έντονα προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα προϊόντα της περιοχής, όπως η βιομηχανική ντομάτα, το καρπούζι, το καλαμπόκι κ.ά., με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι αγρότες είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν περισσότερο από ένα προϊόν να μην μπορούν να αντισταθμίσουν τη ζημιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ