Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αστυνομοκρατία ενόψει 2004...

Πρόσληψη 700 νέων δημοτικών αστυνομικών ανακοίνωσε χτες η Ντόρα Μπακογιάννη

Στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προσαρμόζει το πρόγραμμά της η νέα διοίκηση του Δήμου της Αθήνας, έχοντας σαν κεντρικούς πολιτικούς άξονες τη μεγαλύτερη αστυνόμευση στην πόλη και την παραπέρα συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Προβάλλοντας την άποψη ότι οι Αγώνες θα αναβαθμίσουν την πόλη, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε χτες την άμεση προκήρυξη 700 θέσεων νέων δημοτικών αστυνομικών και κάλεσε τους επιχειρηματίες να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας.

Η Ντ. Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της, έθεσε έξι κεντρικούς άξονες: Λειτουργικότητα της πόλης, καθαριότητα, βελτίωση και ανάδειξη του πρασίνου, ασφάλεια του δημότη, εξυπηρέτηση των δημοτών και κοινωνική μέριμνα και τέλος οικονομική ανάκαμψη και πολιτιστική δράση της πόλης.

Η δήμαρχος ισχυρίστηκε πως επιδίωξη της νέας διοίκησης είναι η ανακατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων πεζοδρομίων, η ασφαλτόστρωση δρόμων και η ανακατασκευή κτιρίων. Παράλληλα, θα επεξεργαστεί ειδικό πρόγραμμα ενόψει του 2004 για την καθαριότητα, ενώ λόγο έκανε και για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Για το πράσινο, ζήτησε να παραχωρηθούν στην επίβλεψη του δήμου οι ελεύθεροι χώροι εντός των ορίων της πόλης, χωρίς να αναφερθεί στην ανάγκη διεκδίκησης νέων. Αναφερόμενη στο ζήτημα της λειτουργίας του δήμου ζήτησε από τους εργαζόμενους «εργασιακή ειρήνη»!

Τέλος, μιλώντας για την ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης της πόλης, έκανε γνωστή στους επιχειρηματίες την πρόθεση δημιουργίας «ειδικού οργανισμού για την οικονομική ανάπτυξη», ζητώντας «προσέλκυση επενδύσεων ήπιας μορφής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ