Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Μπόχα και δυσωδία από παντού

Με την κατάθεση του βιομήχανου Θ. Αγγελόπουλου, άνοιξε χτες ο κύκλος των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην έρευνα, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος για τους εκβιασμούς. Ταυτόχρονα, με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται γύρω από αυτό το θέμα, αναδύεται από παντού η μπόχα και η δυσωδία του σάπιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος.

Για τέσσερις περίπου ώρες, ο Θ. Αγγελόπουλος απαντούσε στον εισαγγελέα και έδινε στοιχεία, σχετικά με το ιδιόγραφο σημείωμα που άφησε ο Δ. Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με αυτό το σημείωμα, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», Γρ. Μιχαλόπουλος, επισκέφθηκε το γραφείο του Δ. Αγγελόπουλου, ο οποίος έχει δολοφονηθεί από τη «17 Νοέμβρη», και του είπε ότι επενέβη για να «διαγραφεί» από τη λίστα των υποψηφίων θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Θ. Αγγελόπουλος, μετά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους είναι ότι «θα αποκαλυφθεί η αλήθεια» και πως «είναι αισιόδοξος».

Επόμενη που θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η Γ. Αγγελοπούλου, σύζυγος του Θ. Αγγελόπουλου, ενώ θα κληθούν επίσης οι Αρ. Σαλιαρέλης, πιθανόν ο Β. Βαρδινογιάννης και όσοι άλλοι επιχειρηματίες αποκαλυφθεί στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ότι έπεσαν θύματα εκβιαστών.

Μιλώντας σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, ο Αλ. Κούγιας, και εμφανιζόμενος ως δικηγόρος των Θ. και Γ. Αγγελόπουλου, είπε ότι στην υπόθεση ενέχεται κύκλωμα, στο οποίο συμμετέχουν υπουργός της χούντας, γνωστός δικηγόρος, δημοσιογράφοι και άλλοι. Είπε, μάλιστα, ότι από τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα προκύψουν μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό και εκδοτικό - δημοσιογραφικό σύστημα. Από την πλευρά του, ο γνωστός παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών Μ. Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας επίσης σε διάφορα κανάλια, κατήγγειλε ότι στο παρελθόν το ζεύγος Αγγελόπουλου προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με ένα μεγάλο ποσό «για τα τρέχοντα έξοδά του». Είπε, επίσης, ότι έτερος αδελφός Αγγελόπουλος, ο Κωνσταντίνος, του είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει ολόκληρη λίστα δημοσιογράφων, που έχουν πάρει διάφορα ποσά από την οικογένεια.

Στο μεταξύ, θέμα προέκυψε για τη δημοσιοποίηση του χειρόγραφου εγγράφου του Δ. Αγγελόπουλου. Ερωτηθείς, ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας ποιος διέρρευσε στον Τύπο το επίμαχο σημείωμα, δήλωσε άγνοια, ενώ σε άλλη ερώτηση, γιατί οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση του χειρόγραφου εγγράφου, απάντησε ότι «δε βιάζεται να κατηγορήσει κανένα χωρίς στοιχεία».

Επίσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, σε σχετική ερώτηση αν γνώριζε για το ιδιόχειρο σημείωμα που δόθηκε στον πρωθυπουργό από την οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου, απάντησε ότι αγνοούσε την ύπαρξή του. Στο ερώτημα, γιατί η οικογένεια Αγγελοπούλου απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, ο Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να απευθυνθεί, όπου εκείνος κρίνει.

Υπενθυμίζεται ότι, αν από την εισαγγελική έρευνα διαπιστωθεί σχέση της υπόθεσης των εκβιαστών με τη δράση της «17 Νοέμβρη», στην περίπτωση αυτή, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών και, συγκεκριμένα, στον εισαγγελέα Λ. Ζερβομπεάκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δίκη για τον δημοσιογράφο (2012-11-17 00:00:00.0)
Νέες μαρτυρίες σε ανακριτή και εισαγγελέα (2008-01-12 00:00:00.0)
Συμπληρωματική κατάθεση του Θ. Αγγελόπουλου (2003-01-31 00:00:00.0)
Κατέθεσε και η Μ. Λάτση (2003-01-30 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2003-01-18 00:00:00.0)
«...και σπανίως υπονόμοι» (2003-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ