Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιλαϊκή συμπόρευση παρατάξεων

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

H αγαστή πολιτική συμπόρευση των «Ηρακλειδών» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας βρήκε την έκφρασή της στην πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΝΑΣΥ) καταγγέλλει την πολιτική συμπεριφορά των νομαρχιακών παρατάξεων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση.

Οπως τονίζει η ΝΑΣΥ, οι παρατάξεις των κυρίων Ψωμιάδη, Χατζησάββα και Τρεμόπουλου στην ουσία της συζήτησης των θεμάτων συναίνεσαν και συμφώνησαν πιστοί και συνεπείς στην πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων των πολυεθνικών. Και συγκεκριμένα:

  • «Συμφώνησαν στην έκδοση ψηφίσματος για τον εξελισσόμενο πόλεμο στο Ιράκ καταψηφίζοντας την πρόταση της ΝΑΣΥ. Στο ψήφισμα αυτό δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποιος κάνει τον πόλεμο ενάντια σε ποιον, δεν καλείται η ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετέχει. Για τους παραπάνω δεν υπάρχει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Διεθνές Δίκαιο... Αλλωστε αυτά γι' αυτούς είναι... ξύλινη γλώσσα».
  • «Αποφάσισαν ότι θα αντιμετωπίσουν την ανεργία (που είναι επισήμως 18% στη Θεσσαλονίκη) με τα ψίχουλα της ΕΕ, τα οποία μάλιστα διατίθενται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης και διά βίου εκπαίδευσης και άλλα παρόμοια. Κουβέντα για το ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής, το κλείσιμο εργοστασίων, τη μερική απασχόληση, την ασφυξία των μικροεπαγγελματιών, τη μετατροπή του νομού σε περιοχή φθηνών υπηρεσιών και τουρισμού».
  • «Για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, αυτό που τους ανησυχεί κυρίως είναι το πού θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής και πώς καλύτερα θα υποδεχτούν τους Ευρωπαίους ηγέτες».
  • «Εξέλεξαν αντιπροσώπους για την ΕΝΑΕ, όπου εκτός από τις δύο παρατάξεις εκλέχθηκε αντιπρόσωπος και από την τέταρτη υποσκελίζοντας την τρίτη. Καμία έκπληξη. Οι λόγοι προφανείς: είναι ιδιαίτερα ενοχλητική η φωνή της ΝΑΣΥ, ενώ όπως φάνηκε και από τα παραπάνω οι υπόλοιποι τρεις στα βασικά συμφωνούν και... ο χορός καλά κρατεί».

Οσον αφορά τα περί παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, η ΝΑΣΥ δηλώνει ότι «ανοιχτά και πάνω από το τραπέζι, μέσα στις διαδικασίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου θέτει υποψηφιότητα για τα όργανα και καταθέτει τις απόψεις της, ψηφίσματα κλπ. Αυτό έκανε και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ταυτόχρονα θα ενημερώνει και το λαό του νομού για το ποιος είναι με ποιον, ποια συμφέροντα τελικά ο καθένας υπηρετεί».

Καταλήγοντας η ΝΑΣΥ υπογραμμίζει ότι «τηρώντας τις υποσχέσεις της προς το λαό δε θα παίξει το ρόλο του λιπαντικού στα γρανάζια της μηχανής των Βρυξελλών αλλά αυτόν της άμμου». Και δίνει ραντεβού «στις λαϊκές αντισυνόδους που οργανώνει η "ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003"» και πρώτο ραντεβού «στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 Γενάρη, 6.30μμ, στο Αγαλμα Βενιζέλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ