Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
Κατέθεσε και η Μ. Λάτση

Για τέσσερις ώρες κατέθετε προχτές το βράδυ η Μ. Λάτση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο και φέρεται να έχει πει πολλά στον εισαγγελικό λειτουργό.

Η κόρη του Γ. Λάτση φέρεται να έχει καταθέσει και σημαντικό υλικό και οι όποιες καταγγελίες έχει κάνει συνοδεύονταν και από τα ανάλογα στοιχεία, ικανά να «δέσουν» τουλάχιστον την κατηγορία της εκβίασης, (τελεσμένης και απόπειρας), προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Από τα έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που κατέθεσε η Μ. Λάτση προκύπτει ότι οι εκβιαστές συνέχισαν να ενοχλούν και να εκβιάζουν την οικογένειά της μέχρι πρόσφατα. Η κατάθεση της Μ. Λάτση εκτιμάται ιδιαίτερα σημαντική και θεωρείται ως προάγγελος ποινικών διώξεων κατά των εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μ. Λάτση περιέγραψε λεπτομερώς τις προσπάθειες των εκβιαστών να αποσπάσουν χρήματα από την οικογένειά της, «πουλώντας» προστασία στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και πως είχαν γίνει ιδιαίτερα φορτικοί στον πατέρα της, Γ. Λάτση.

Στην πολύωρη κατάθεσή της η Μ. Λάτση φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι ο πατέρας της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ. Αγγελόπουλο, ο οποίος στις 8 Απρίλη 1986 δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» και πως του εκμυστηρεύτηκε ότι εκβιαζόταν. Η Μ. Λάτση μάλλον κατέθεσε ακόμη και κασέτα με την επίμαχη συνομιλία. Για το πρόσωπο που προσπαθούσε να εκβιάζει τον Γ. Λάτση, φέρεται να είπε ότι προέρχεται από τον εκδοτικό χώρο και πως από κάποια στιγμή και μετά είχε γίνει ιδιαίτερα πιεστικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ