Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Από 10 Φλεβάρη θα αποτυπώνεται διαφορετικά η ακρίβεια

Παράταση έδωσε τελικά με νέα απόφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου στις επιχειρήσεις, προκειμένου να προσαρμοστούν στην αγορανομική απόφαση που αφορά τον τρόπο απεικόνισης των τιμών των προϊόντων. Πρόκειται για την απόφαση - κοροϊδία, με την οποία το υπουργείο - επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των καταναλωτών για την καθημερινή ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο - εξαντλεί την πολιτική προστασίας των λαϊκών εισοδημάτων σε μια διάταξη που προβλέπει ότι στο εξής οι τιμές θα αναγράφονται περιφραστικά, δηλαδή όχι 1,75 ευρώ, αλλά 1 ευρώ και 75 λεπτά.

Μετά από τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών, το υπουργείο έδωσε παράταση για την εφαρμογή της διάταξης μέχρι τις 10 Φλεβάρη, από 20 Γενάρη που προβλεπόταν αρχικά. Ειδικά, για τις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, η παράταση εφαρμογής της διάταξης ισχύει μέχρι τις 28 Φλεβάρη. Επίσης, ενώ αρχικά οριζόταν ότι στο εξής οι τιμές και στις πινακίδες και στις αντλίες θα πρέπει να γράφονται με δύο τρόπους, δηλαδή για παράδειγμα και 0,795 ευρώ και 75,9 λεπτά, με τη νέα απόφαση προβλέπεται ότι μόνο με το δεύτερο τρόπο θα απεικονίζονται οι τιμές. Από την απόφαση εξαιρούνται συνολικά τα φάρμακα.

Ας σημειωθεί ότι ήδη οι εμποροβιομήχανοι «προειδοποίησαν» πως η διάταξη ισοδυναμεί γι' αυτούς με ένα επιπλέον κόστος που θα μετακυληθεί στις τιμές. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή, όχι μόνο δε θα συγκρατήσει τις τιμές, αντίθετα έδωσε στους επιχειρηματίες ένα ακόμα «πάτημα» για να επιβάλλουν νέες αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ