Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Εξωπραγματικές οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευθερών και 7 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Δήμου, διαμαρτύρονται για τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Αδικα, εξωπραγματικά και γι' αυτό απαράδεκτα, χαρακτηρίζουν, με κοινό τους ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ελευθερών και επτά Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Δήμου, τα πορίσματα των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, που πρόσφατα κοινοποιήθηκαν στους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2002 οι αγρότες του Δήμου Ελευθερών Καβάλας, που κυρίως είναι αμπελοκαλλιεργητές και ελαιοκαλλιεργητές, αντιμετώπισαν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών. Στις αρχές του χρόνου ήταν ο παγετός, ακολούθησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις κλπ. με αποτέλεσμα τη μεγάλη έως ολική καταστροφή της παραγωγής και εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Μάλιστα, το μέγεθος αυτών των καταστροφών το διαπίστωσαν με επιτόπου επίσκεψή τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, όπως ο διοικητής του ΕΛΓΑ, ο υφυπουργός Γ.Τσακλίδης κλπ. και υποσχέθηκαν τη συμπαράσταση και τη δίκαιη αποζημίωση των αγροτών.

«Τα ποσοστά αποζημιώσεων και οι στρεμματικές αποδόσεις που "εκτιμήθηκαν" απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τονίζεται στο ψήφισμα.

Λάθη, παραλείψεις και διαφορετικές αξιολογήσεις ακόμη και σε γειτονικούς αμπελώνες είναι σύνηθες φαινόμενο και γι' αυτό καταδικαστέο.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίστηκε το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά στην ύπαρξη, στην επιβίωση και την οικονομική εξαθλίωση των αγροτών της περιοχής μας. Δεν μπορεί να έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ζημιές φέτος από όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο ΕΛΓΑ να εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις του 2002 είναι μικρότερες από αυτές του έτους 2001!!!

Αναθέτουμε στο ΓΕΩΤΕΕ να υποδείξει 2 γεωπόνους που με τον γεωπόνο του Δήμου μας θα εκτιμήσουν την πραγματική κατάσταση επιφυλασσόμενοι για τις παραπέρα ενέργειές μας», καταλήγει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ