Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και με τις ΔΕΚΟ και με τους ιδιώτες!

Ξεχώρισε για τη διγλωσσία της η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας με τις θέσεις που πήρε ότι είναι γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ

Και υπέρ των ΔΕΚΟ και υπέρ της ιδιωτικοποίησης η εκσυγχρονιστική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έδωσε νέα δείγματα της εκλεκτικής της προσέγγισης στα θέματα πολιτικής, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΚΘ, την Τετάρτη το βράδυ.

Ο Προγραμματισμός Δράσης, που κατέθεσε η πλειοψηφία της διοίκησης, περιείχε πρόταση έτσι «για τα μάτια» ότι η «ξεκάθαρη θέση μας για τις ΔΕΚΟ είναι η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού τους χαρακτήρα». Οι υπεύθυνοι όμως αυτής της πλειοψηφίας έφεραν εντελώς αιφνιδιαστικά στην Ολομέλεια την πρόταση ότι το ΕΚΘ είναι υπέρ της λειτουργίας της ιδιωτικών συμφερόντων νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα ανεγερθεί στο χώρο των ΕΛ.ΠΕ, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, με την οποία προφανώς συμφωνεί η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ.

Η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας» καταψήφισε την πρόταση που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, καταγγέλλοντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης της παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ΕΛ.ΠΕ ως γνωστό ξεπουλιούνται, πακέτο 25% των μετοχών στον όμιλο «Lukoil - Λάτση», ο οποίος όμιλος είναι και βασικός μέτοχος της ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Θεσσαλονίκης. Μήπως σας λέει τίποτα αυτό;

Η πλειοψηφία, λοιπόν, της διοίκησης του ΕΚΘ είναι βέβαια στα λόγια υπέρ της διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΚΟ, ταυτόχρονα όμως και υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στον ευαίσθητο και στρατηγικό τομέα της ενέργειας.

Δε μας λέει, βέβαια, η φωτισμένη διοίκηση πώς μπορούν οι ΔΕΚΟ να διατηρήσουν το δημόσιο και κοινωνικό τους χαρακτήρα, όταν ξεπουλιούνται συνέχεια και όταν παραδίνονται στους αετονύχηδες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας βασικές παραγωγικές διαδικασίες που αποτελούν αντικείμενο των ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ