Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε νύξη για την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Την ώρα που πλήθος φορέων εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, ΕΒΕ και άλλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση στη διαδήλωση του Ναυπλίου ενάντια στη Σύνοδο υπουργών Εργασίας της ΕΕ εκεί, η ΓΣΕΕ επιλέγει να οργανώνει ημερίδες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις που προωθούν την κοινωνική συναίνεση και την ταξική συνεργασία.

Μία από αυτές ήταν και η διημερίδα - φιέστα που οργάνωσε στις 16 και 17 του Γενάρη, όπου μαζί με την κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τους μετανάστες ότι απαιτείται η χάραξη μιας κοινής μεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής. Ετσι χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος μίλησε επί μακρού για την ανάγκη μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης στην ομιλία του επισήμανε ότι η Ελληνική Προεδρία θα προωθήσει και υλοποιήσει τις αποφάσεις του Τάμπερε. Δηλαδή, θα προωθήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας Ευρώπης με κλειστά σύνορα για τους μετανάστες, αλλά και ότι θα δέχεται μόνο όσους αλλοδαπούς εργάτες είναι απαραίτητοι για το κεφάλαιο.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη νομιμοποίηση των μεταναστών στη χώρα μας. Και για τα οποία η ΓΣΕΕ τόσα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ